Lünklik õpe ja raske test panid gümnaasiumisse püüdlejad proovile

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi gümnaasiumisse pääsemiseks tuli teha kaks teadmistekontrolli. Õige pea tuleb esitada kooli lõputunnistus ning juunis vestelda vastuvõtukomisjoniga.
Viljandi gümnaasiumisse pääsemiseks tuli teha kaks teadmistekontrolli. Õige pea tuleb esitada kooli lõputunnistus ning juunis vestelda vastuvõtukomisjoniga. Foto: Marko Saarm

Kaks aastat distants- ja kontaktõppe vahel pendeldanud põhikoolilõpetajad olid gümnaasiumisse pääsemiseks vajalikku matemaatikatesti tehes kohati üsna hädas ning keskmine punktisaak jäi Sakala andmetel varasematele selgelt alla. Samas ei ole põhjust arvata, et noorte teadmised oleksid varasemast kehvemad, sest test oli tublisti keerulisemaks muutunud.

«Kui eelmistel aastatel koostasid sisseastumistesti meie enda matemaatikaõpetajad, kes on kursis sellega, mida kolleegid põhikoolidest on jõudnud mingiks ajaks läbi võtta, siis tänavune test oli üle-eestiline,» selgitas Viljandi gümnaasiumi direktori kohusetäitja Juhan-Mart Salumäe. Test tuli haridusministeeriumi haldusalasse kuuluva haridus- ja noorteameti kaudu ning esimest korda pidid Viljandi põhikoolilõpetajad kodukooli pääsemiseks lahendama seda elektrooniliselt. «Seda ütlesid noored küll, et test oli väga raske, aga me ei saa selle aasta tulemusi varasematega võrrelda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles