Paarkümmend Viljandimaa talu ootab kesksuvel külalisi

Margus Haav
, reporter
Copy
Mullusel avatud talude päeval pakkus Kärma talu uudistamiseks Šoti mägiveiseid. Külalisi oodatakse seal ka tänavu. 
Mullusel avatud talude päeval pakkus Kärma talu uudistamiseks Šoti mägiveiseid. Külalisi oodatakse seal ka tänavu. Foto: Elmo Riig

Seitsmendal üle-eestilisel avatud talude päeval, mis tuleb 25. juulil, teeb Viljandimaalt kaasa 17 talu, mullu oli osalejad 19. Külalisi ootavad Muraka farm, Kildu ratsakeskus-külalistemaja, Asu talu, Marjavabrik, Pajumäe talu ja paljud teised. 

Tänavusel avatud talude päeval soovib kogu Eestis oma uksed ja väravad avada 277 talu ja maaettevõtet ehk peaaegu sama palju kui mullu.

"Keeruline koroonaaeg oma mõju ja piirangutega pole vähendanud maapiirkonnas elavate aktiivsete ja ettevõtlike inimeste huvi tutvustada oma tegemisi ning tooteid-teenuseid," lausus maaeluminister Urmas Kruuse pressiteate vahendusel. "Vaadates avatud talude päeval osalevate talude tegevusvaldkondi, saab kinnitust teadmine, et maal on hea elada ning seal leidub küllaldaselt mitmekesist tegevust. Eks igaüks peab nüüd juulikuus oma marsruudi selle põhjal ise koostama – valikut on piisavalt."

Põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja Reve Lamburi sõnul on avatud talude päeval osalejate seas uusi tulijaid 52 ehk siis samas suurusjärgus nagu varasematel aastatel. 55 talu avavad oma ettevõtmise vaid pühapäeval, ülejäänud 80 protsenti on avatud nii laupäeval kui pühapäeval.

Avatud talude päeva veebileht asub siin. Seal on ka kaart, kuhu lisanduvad enne avatud talude päeva talude programmid.

Avatud talude päeva põhipäev on pühapäev, 25. juuli ning sel päeval on huvilistele avatud kõik registreerunud talud. Samas on talu võimalik külalisi vastu võtta ka laupäeval, 24. juulil ning seda võimalust kasutab neli viiendikku taludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles