Silmapaistev stalinistlik arhitektuur. Muinsuskaitsjad ei luba spordihoone seina lammutada (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui ekspertide andmetel on stalinistliku arhitektuuri kaanonite järgi loodud hoonetel tagahoovi pool enamasti kaunistamata ja väga lihtne, siis Viljandi spordihoonel on detailirikas ka tagakülg.
Kui ekspertide andmetel on stalinistliku arhitektuuri kaanonite järgi loodud hoonetel tagahoovi pool enamasti kaunistamata ja väga lihtne, siis Viljandi spordihoonel on detailirikas ka tagakülg. Foto: Elmo Riig

Viljandi spordikeskuse järjekordne katse saada luba spordihoone vana saali ühe seina lammutamiseks põrkus taas muinsuskaitsjate vastuseisule. «Silmapaistev stalinistlik arhitektuur,» seisab muinsuskaitseameti keelduvas põhjenduses.

Viljandi spordihoone vana osa uuendamist on kavandatud sajandivahetusest alates ehk ajast, mil sai valmis spordihoone uus saal. Paarikümne aasta tagusest ajast on plaan lammutada maha vana hoone lääne- ehk Kaalu tänava poolne sein ning ehitada kogu spordisaali osa 8-9 meetrit laiemaks.

Sellisel juhul saaks ka vanas osas treeningute tarbeks keerata väljakud risti ning ruumi mahuks korraga kaks korda rohkem sportlasi. Samuti annaks selline laiendus võimaluse tuua saali tribüün, mida võistluste ajal kasutada.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles