Ülejääva toidukauba annetamine kaupluse kulu ei vähenda

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kõige enam kantakse poodides maha puu- ja köögivilju, mida on ka üpris keeruline annetada, sest hommikul plekiga leitud õun võib õhtuks olla juba kõlb­matu.
Kõige enam kantakse poodides maha puu- ja köögivilju, mida on ka üpris keeruline annetada, sest hommikul plekiga leitud õun võib õhtuks olla juba kõlb­matu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Olukord, et avad kodus külm­kapiukse ja leiad eest hapu­koore, mille «parim enne» tähtaeg on kukkunud kolm päeva tagasi, on ilmselt paljudele tuttav. Selline pakk visatakse enamasti prügikasti ja kaotsi läheb seega umbes euro. Kuid mida teevad toidupoed, kui riiulil olevate toodete säilimisaeg hakkab lõppema?

Poodide rahaline kahju on kauba raiskumineku korral tunduvalt suurem. Pealegi tähendab toidu raiskamine suurt kahju keskkonnale.

«Realiseerimata jääva ja seetõttu mahakantava toiduainete koguse vähendamine, sealhulgas toidujäätmete tekke vältimine, on meile olulise tähtsusega, sest tegu on otsese kulude kokkuhoiuga,» ütles Viljandi Tarbijate Ühistu turundusjuht Kristo Mägi ning nentis, et see, kui palju toitu üle jääb, sõltub suuresti konkreetsest kauplusest – selle suurusest, valikust ja veel paljust muust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles