Perearsti liinile saamiseks tuleb varuda pikka meelt

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Oma beebiga doktor Margit Kivaste (paremal) juurde esimesele arstivisiidile läinud Mart Kadak ja Jelena Melts pääsesid aega kirja panema kiirelt ega pidanud telefoniliini pikalt proovile panema.
Oma beebiga doktor Margit Kivaste (paremal) juurde esimesele arstivisiidile läinud Mart Kadak ja Jelena Melts pääsesid aega kirja panema kiirelt ega pidanud telefoniliini pikalt proovile panema. Foto: Elmo Riig

Telefonitsi perearstide kättesaamine nõuab sageli head ajastust ja kannatlikkust, sest pandeemiaaeg on kaasa toonud pikad ja sagedased telefonivestlused.

«Patsientide nõustamine on nüüd kolinud telefoni ja kirjavahetusse, seega helistajate hulk on suurenenud ja seeläbi kättesaadavus kahjuks vähenenud,» lausus Viljandis tegutsev perearst Helve Kansi (pildil), kelle nimistus on üle 1800 inimese.

Ta rääkis, et esimesed kõnele vastajad on valdavalt pereõed, et muret saaks kohe arutama hakata. Tavaliselt telefonivestlustega ametis olev pereõde samal ajal muuga ei tegele ja kui kõned tulevad mitu tundi järjest, on see üsna kurnav töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles