«Imeliste aastate» koolitusprogramm aitas vanemlikke oskusi parandada

Kadri Allikmäe
, reporter
Copy
Perepesa kursuse «Imelised aastad» koolitajad Triinu Tints ja Imbi Suurpere ütlesid, et õppimine ja eksimine on osa vanemaks olemise kogemusest ja igaühel on võimalik oma vanemlikke oskusi lihvida.
Perepesa kursuse «Imelised aastad» koolitajad Triinu Tints ja Imbi Suurpere ütlesid, et õppimine ja eksimine on osa vanemaks olemise kogemusest ja igaühel on võimalik oma vanemlikke oskusi lihvida. Foto: Marko Saarm

Jaanuarist maini said Viljandi lapsevanemad osaleda 2–8-aastaste laste vanematele mõeldud 16-nädalasel koolitusel «Imelised aastad». Olgugi et osa sellest oli veebikeskkonnas, kinnitavad osalejad, et said oma vanemlikke oskusi ja suhteid peres parandada.

Viljandis lõpetas just kursus 10 osalejaga ning seda koordineeris Perepesa. Kursuse juhendaja, koolitaja Triinu Tintsi ütlemist mööda oli kursus mõeldud selleks, et aidata vanematel olla teadlikum, tunda paremini lapse käitumist ja enesejuhtimisoskusi ning tulla stressiolukordadega paremini toime. Koolituse kõige olulisem alustala on tema sõnul mäng, lapsega koos olemine, millele saab ehitada ka distsiplineerimisvõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles