Viljandimaale lisandus 11 positiivset koroonaproovi, ööpäeva jooksul suri Eestis kuus inimest

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandimaale lisandus 11 nakatunut. Pildil on koroonaproovide analüüsimine Viljandi haiglas.
 
Viljandimaale lisandus 11 nakatunut. Pildil on koroonaproovide analüüsimine Viljandi haiglas.  Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3193 koroonaviiruse proovi, neist esmaseid positiivseid oli 157 ehk 4,9 protsenti proovide koguarvust. 

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid proovitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 77 inimesel. 59 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 21, Pärnumaale 15, Viljandimaale 11, Tartu- ja Valgamaale seitse, Lääne-Virumaale neli, Põlva-, Rapla- ja Läänemaale kaks uut nakkusjuhtu ning Jõgevamaale üks uus positiivne proovitulemus. Hiiu-, Saare,- Järva- ja Võrumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kaheksal positiivse proovitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 351,6 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust on 7,8 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 18. Koju saadeti 14 inimest, üks inimene viidi üle teise haiglasse COVID-19 osakonda ning kaks inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda.

9. mai hommikuse seisuga viibib haiglas 287 COVID-19 patsienti, nendest intensiivravi vajab 43 patsienti, kellest omakorda juhitaval hingamisel on 31.

Haiglaravi on kokku vajanud 7% haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 211 inimest (73,5 protsenti).

Ööpäeva jooksul suri kuus koroonaviirusega nakatunud inimest: 61-aastane mees, 66-aastane naine, 68-aastane mees, 81-aastane mees, 87-aastane mees ja 91-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 1201 koroonaviirusega nakatunud inimest.

​Ööpäeva jooksul manustati 5510 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 372 224 inimesele, kellest lõpetatud vaktsineerimisega on 157 488 inimest. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 62 protsenti, üle 60 protsendi on vaktsineeritud kõikides maakondades, välja arvatud Ida-Virumaal.

Olukord paraneb, kuid oht ei ole möödas. Väga kõrge riskitaseme tõttu tuleb ka ilusate ilmade saabudes hoida teiste inimestega turvalist vahemaad, vältida kogunemisi, hoiduda pidudest ja kanda siseruumides maski. Isegi väheste haigusnähtude korral tuleb minna proovi andma ning haige või lähikontaktsena jääda koju.

Selle nädala algusest leevenenud piirangute kohta saab lisainformatsiooni aadressil kriis.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles