Kunstnik pildistas üles põnevaid kohti Viljandis ja pani need elama müstiliste olenditega

Copy

Maalikunstnik ja illustraator Maari Soekov veetis talve Viljandis ning pani kõige olulisematest siin tehtud jäädvustustest kokku näituse.

Reede õhtul Viljandi veinibaaris Mulks avatud näitusel on valik Maari Soekovi sel talvel tehtud fotodest, millel on ellu ärganud müstilised olendid. Sellesarnase fotoseeria on kunstnik teinud ka Tartus, kus ta elas kümme aastat. "Otsustasin eelmises novembris, et tahan mõnda aega elada Viljandis ning tulin siia talvituma. Jalutasin fotokaga mööda linna ringi ja otsisin huvitavaid kohti, pildistasin need üles ja maalisin neile pärast peale erinevad karakterid. Need on sellised vaimolendid, kes võiksid niisugustes kohtades olla," selgitas Soekov.

Maari Soekovi sõnutsi on tema kogemused selle aasta talvisest Viljandist kahtlemata erinevad varasemast, sest kõik kohad olid kinni ja tavapärast kultuurimelu ei toimunud. "Mulle väga meeldib siinne elukeskkonnd ja Viljandi arhitektuurne põnevus. Pildid on mustvalged, aga tegelased nende peal värvilised. See on igatsus kevade ning elusa ja õitsva elu järgi, mis kriisi ajal oli täitsa puudu," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles