Linnavalitsus saadab hõbelusikad väikestele linlastele taas raamatukappi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Hõbelusikad jõuavad väikeste viljandlasteni raamatuikapi kaudu. 
Hõbelusikad jõuavad väikeste viljandlasteni raamatuikapi kaudu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Traditsioonilise uute ilmakodanike vastuvõtu asemel saavad selle aasta esimeses kvartalis sündinud väiksed viljandlased tervituspaki kätte Viljandi linnaraamatukogu raamatukapist.

Arvestades koroonaolukorda Viljandis, otsustas linnavalitsus tervise huvides ka selle aasta esimeses kvartalis sündinud uutele ilmakodanikele vastuvõttu mitte korraldada.

"Koroonaviirusesse nakatumise näitajad on küll mõne võrra kahanenud, kuid viirus pole kuhugi kadunud," ütles linnapea Madis Timpson. "Me soovime lapsi ja nende vanemaid kaitsta ning veel vastuvõttu ei korralda. Seda selleks, et saaksime peagi päriselt kohtuda."

Selle aasta esimeses kvartalis sündinud 33 uut viljandlast saavad tervituspaki kätte Viljandi linnaraamatukogu raamatukapist. "Raamatukoguga on meil hea koostöö ja beebipakid jõuavad hõlpsasti väikeste linlasteni," sõnas linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder. Ta avaldas lootust, et olukord peagi paraneb ja ehk saab juba järgmistel kordadel uusi ilmakodanikke silmast silma tervitada.

Paki saajale tuleb SMS-iga uksekood ja paki kapis olemise tähtaeg. Saadud kood tuleb sisestada raamatukapi paneelile, misjärel avaneb uks ja paki saab välja võtta.

Pakis ootab 19 tüdrukut ja 14 poissi lisaks hõbelusikale beebitekki, tervituskaart ja raamat "Pisike puu".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles