Keldris madistav A-rühm ehk Restoranirahva argipäev

Üllar Priks
, reporter
Copy

Kokkamine on kodugurmaanile loominguline ja lõõgastav tegevus: paned aga mõnusa muusika käima, valad pokaalikese veini ja hakid vabalt valitud tempos köögivilju. Professionaalses söögikohas võib niisugusest idüllist vaid unistada. Kaksteist tundi jalgel, ilma et leiaks mahti tualettigi minna, on reaalsus, mida on omal nahal kogenud iga päris kokk. Et aimu saada, kuidas üks praad kuumalt pliidiraualt valge linaga kaetud restoranilauale jõuab, sukeldus Sakala keldrisse.

Jah, te lugesite õigesti. Viljandi Park Hotelli juures tegutseva Ormissoni restorani köök asub hoone keldrikorrusel ning selle tunneb juba koridori kaugemast otsast ära näkku paiskuva kuuma õhu, silmipimestava roostevaba terase helgi ning mõistagi suu vett jooksma panevate toidulõhnade järgi. Et olen palunud võimalust söögitegemisel käed külge panna, saan põlle ette ja mind suunatakse kraanikausi juurde käsi pesema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles