Orienteerujad lähevad Loodi Põrguorgu uut moodi avastama

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Järgmisel nädalal algavad Viljandi orienteerumispäevakud ning esimene neist saab teoks Loodi Põrguorus. 
Järgmisel nädalal algavad Viljandi orienteerumispäevakud ning esimene neist saab teoks Loodi Põrguorus. Foto: Erakogu

Tuleval kolmapäeval saab taas alguse Viljandi orienteerumispäevakute sari ning esimene etapp tuleb Viljandi vallas Loodi Põrguorus.

Ettevõtmise eestvedaja Kaarel Kallase sõnul on orienteerumispäevak praegustes oludes tõenäoliselt kõige sobilikum üritus. "Osalejad saavad startida kahe tunni jooksul, kella 17–19 ning metsas on palju ruumi," lausus ta.

Nagu Kallas ütles, pole päevakul kunagi olnud väga palju rahvast, nii et sellepärast ei pea muretsema. Keskmiselt on hooajast olenevalt rajale läinud 50–70 inimest.

Kuigi üritus on nimetatud Viljandi orienteerumispäevakuks, võib osalejaid oodata ka mujalt Eestist, sest nagu korraldaja ütles, kui on uus ja ilus maastik, tullakse ikka ka väljastpoolt.

Loodi Põrguorus orienteerutakse uue kaardi järgi. Vana oli Kallase sõnul 25 aasta tagune ning nüüdisaegset orienteerumist pole selles kohas korraldatud. "Eesti mõistes on seal kindlasti huvitav, sest oru nõlvadel jooksu väga palju teha ei saa," märkis ta.

Esimesel päevakul on valida viie raja vahel, millest kõige pikem on linnulennult 6,5-kilomeetrine ja 20 kontrollpunktiga ning kõige lühem, algajate rada 2,2-kilomeetrine ja seitsme kontrollpunktiga.

Kokku on hooajal plaanis kuus päevakut ning viimane neist on kavandatud septembrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles