Suurtest lootustest hoolimata ei saanud Anu Raua keskus riigilt tuge

Margus Haav
, reporter
Copy
Tekstiilikunstniku, akadeemiku, Viljandi kultuuriakadeemia ja Eesti kunstiakadeemia õppejõu ning emeriitprofessori Anu Raua aastakümnetepikkuse tegevuse südames on rahvuskultuur, selle areng ja püsimajäämine.
Tekstiilikunstniku, akadeemiku, Viljandi kultuuriakadeemia ja Eesti kunstiakadeemia õppejõu ning emeriitprofessori Anu Raua aastakümnetepikkuse tegevuse südames on rahvuskultuur, selle areng ja püsimajäämine. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kuigi riigikogu kultuurikomisjon ei pidanud vajalikuks rahastada riiklikult tähtsa kultuuriehitisena Anu Raua keskust Heimtalis, ei ole kavas selle loomisest loobuda.

Eesti Rahva Muuseumi (ERM) plaani kohaselt saaks Heimtali magasiaidas tegutsev seltsimaja ja Heimtali vallakoolis asuv muuseum koos kavandatava uue hoonega keskuse südameks, kus põimuvad omavahel rahvakultuur ja moodne näitusekeskkond.

Ümbritsev hooneansambel pakuks lisaks ateljeesid kunstnikele, teadlastele ja kirjanikele ning sellest saaks tugev praktikabaas loome­erialade üliõpilastele. Töö maksumuseks oleks praeguste plaanide kohaselt kujunenud 2,6 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles