VAKTSINEERIMINE ⟩ Haigekassa soovitab haiglatel rohkem vaktsiine tellida

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Haigekassa sõnul võiksid suure vaktsineerimissooviga piirkondade haiglad tellida vaktsiine rohkem, kui nad seda seni on teinud.
Haigekassa sõnul võiksid suure vaktsineerimissooviga piirkondade haiglad tellida vaktsiine rohkem, kui nad seda seni on teinud. Foto: Margus Ansu

Viljandis saavad neljapäeval esimese vaktsiinidoosi kätte need paarsada üle 50-aastast inimest, kes jõudsid end kõige esimesena järekorda panna. Rohkem vaktsiini seekord jagada ei ole, sest siinne haigla on haigekassa sõnul nagu teisedki olnud tellimust tehes üsna tagasihoidlik.

Haigekassa teatel võiksid suure vaktsiinihuviga piirkondades haiglad tellida temalt korraga rohkem doose. Tarned Eestisse on praegu vaktsiinist olenevalt paarikümne tuhande doosi suurused ja neid tuuakse keskmiselt korra nädalas.

Haigekassa kommunikatsioonijuht Evelin Trink tõdes, et need haiglad, kus vaktsineerimise vastu tuntakse suurt huvi, võiksid tellida vaktsiine rohkem. "Meil on vaktsiini anda ja raviasutused ei telli piisavalt. Nad võiksid tellida julgemalt," kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles