August toob teatri Olustvere mõisa tallihoovi

Sakala
Copy
Etenduse "Maakas" peategelane on maale elama kolinud mees, keda kehastab Ugala näitleja Silver Kaljula.
Etenduse "Maakas" peategelane on maale elama kolinud mees, keda kehastab Ugala näitleja Silver Kaljula. Foto: Silver Tonisson

5. augustil esietendub Olustvere mõisa tallihoovis teatri, muusika ja filmiga tegeleva ühenduse TEMUFI lavastus "Maakas", milles elustub kirjanik Wimbergi debüütromaan "Lipamäe".

Lavastaja ja dramatiseerija Peep Maasiku sõnul on materjal ise esma- ja erakordne. "Lugu sellest, kuidas noor inimene julgeb minna maale elama kartmata, et automaatselt tekib külge tempel "maakas"," ütleb Maasik.

Etendus räägib sellest, kuidas 20-aastane ülikooli lõpetanud linnapoiss otsustab pärast vanaisa surma võtta uueks kohustuseks maakodu ning saab suunamudimise asemel suunamuutuse oma ellu.

Lavastuses põimuvad realism ja fantaasia. Algupärane ainestik pillutab vaataja nõukogude aja lõpu ja üheksakümnendate vahele ning vaheldub muinasjutuliseks pöörduva olevikuga. Kohtumine lapsepõlvearmastuse ja vanaisa müstilise silmatagusega taaselustavad suved vanavanemate juures.

"Maaka" trupis on näitlejad Silver Kaljula ja Klaudia Tiitsmaa Ugalast ning Raivo Trass ja Lauri Kink. Lavastuse kunstnik on Reet Aus ja heliloojana teeb kaasa Martin Aulis (TEMUFI).

Lavastust mängitakse 12 korda vabas õhus Olustvere mõisa tallihoovis.

TEMUFI on 2016. aastal loodud teatri-, muusika- ja filmimeediumiga tegelev sõprade produktsiooniühendus. Eelmised lavastused on olnud "Tom Sawyeri seiklused", mida etendati Tartu seikluspargis, ajaloolis-eepiline suvelavastus "Lembitu – kuningas ilma kuningriigita", romantiline värskeõhulavastus "Toomas Nipernaadi" ning Apollo Ülemiste kino teatrisaalis etendunud "Kihk". Lisaks tegeleb TEMUFI lühifilmide, reklaamide ja videoproduktsiooniga.

Täpsema kava leiab Temufi koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles