Kunagisest Eesti koolide musterstaadionist on saanud räämas nurgatagune

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi Jakobsoni kooli staadion on suur sportimisala hulga platsidega. Ühega on tähistatud kunagine võrpalliplats, millest pool jäi tee-ehituse alla, kahega kunagine sõjalise õpetuse treeningplats, kuhu võiks tulla võrkpalliväljak. Kolmega on märgitud uus korvpalliplats ja neljaga kunagine käsipalliväljak, kuhu nüüd oodatakse niisugust puuris asuvat palliväljakut, mis teiste koolide juures juba on. Viiega on tähistatud jooksuring, mis vajaks uut katet, kuuega jalgpalliväljak, mille muru on kehvas seisus, seitsmega vanade rauast atraktsioonidega võimlemisala ning kaheksaga lagunev betoontribüün.
Viljandi Jakobsoni kooli staadion on suur sportimisala hulga platsidega. Ühega on tähistatud kunagine võrpalliplats, millest pool jäi tee-ehituse alla, kahega kunagine sõjalise õpetuse treeningplats, kuhu võiks tulla võrkpalliväljak. Kolmega on märgitud uus korvpalliplats ja neljaga kunagine käsipalliväljak, kuhu nüüd oodatakse niisugust puuris asuvat palliväljakut, mis teiste koolide juures juba on. Viiega on tähistatud jooksuring, mis vajaks uut katet, kuuega jalgpalliväljak, mille muru on kehvas seisus, seitsmega vanade rauast atraktsioonidega võimlemisala ning kaheksaga lagunev betoontribüün. Foto: Marko Saarm

Viljandi Jakobsoni kooli staadionil on korda saanud korvpalliväljak ja koolipere kutsub kõiki osalema võrkpalli liidu hääletusel, et sinna tuleks ka võrkpalliväljak, kuid ülejäänud staadion on lagunenud ning suurt lootust, et kogu kompleks korraga uueks ehitatakse, ei ole.

1970. aastate lõpus kooliga samal ajal valminud staadion oli toona nii suurejooneline, et seda nimetati ajakirjanduses Eesti uhkeimaks koolistaadioniks. Aja jooksul on sellest hiilgusest järele jäänud vaid varemed. Staadioni jooksuring lainetab, selle katteks laotud kummimatid on muutunud lastele lausa ohtlikuks, jalgpalliväljak meenutab kohati keskmist niidetud heinamaad, asfaldiga kaetud platsidest kasvab rohi läbi ning armetus seisus on ka tribüün, mis paar aastat tagasi ähvardas sootuks kokku variseda, nii et ehitajad pidid seda siit-sealt pisut toestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles