ÜMBER VILJANDI JÄRVE JOOKS ⟩ Isa ja poeg teevad koos Viljandi järvejooksu ajalugu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Poeg ja isa Eero ja Eino Pevkur 2021. aasta kevadel. Isa enam ümber Viljandi järve jooksule kilomeetreid koguma ei tule, poeg lubab ka tänavu stardis olla.
Poeg ja isa Eero ja Eino Pevkur 2021. aasta kevadel. Isa enam ümber Viljandi järve jooksule kilomeetreid koguma ei tule, poeg lubab ka tänavu stardis olla. Foto: Erakogu

Kui pidada ümber Viljandi järve jooksul osalemise kordade arvestuses isade ja poegade tabelit, siis selles oleksid liidrikohal Eino ja Eero Pevkur, kes on kahe peale teinud 90 jooksu. Seejuures on pojal ette näidata 1997. aasta kolmas koht ning isa on korra jõudnud 30 parema sekka.

Lisame veel põnevaid fakte. 53-aastane Eero Pevkur on ümber Viljandi järve jooksul läbi aegade edukaim kurt osaleja. Ainus, kes on jõudnud kolme hulka ja lõpetanud jooksu kiiremini kui 40 minutiga. Tema stardib tänavu 39. korda, kusjuures alates 15-aastaseks saamisest pole ta jätnud vahele mitte ühtegi aastat. Eino Pevkur startis esimest korda 1959. aastal ning viimast korda startis ja lõpetas ta 2014. aastal. Kokku jäi tema arvele 52 jooksu, mis osalemiskordade tabelis annab neljanda koha. Temast enam on jooksnud vaid Benno Viirandi (61 korda), Einart Alus (57) ja mullu temast möödunud Jüri Liim (53).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles