Käsipallikoondis kaotas koduse EM-valikmängu, kuid viljandlane viskas Austria puuri üheksa väravat

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Karl Toom viskas koduklubi kasuks 8 väravat.
Karl Toom viskas koduklubi kasuks 8 väravat. Foto: Karli Saul (Eesti käsipalli liit)

Neljapäeva õhtul pidas Eesti meeste käsipallikoondis järjekordse kohtumise 2022. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas. Kalevi spordihallis tuli tunnistada Austria 31:27 (18:13) paremust. Pühapäeval lõpetab Eesti valikturniiri võõrsil Saksamaa vastu. Viljandlastest oli Austria vastu rivis neli meest: Karl Toom, Rasmus Ots, Kristo Voika ja Ott Varik.

Eesti koondis ei leidnud kohtumise algul kuidagi oma rütmi ja Austrial õnnestus peaaegu kõik. Väga agressiivselt kaitses tegutsedes ladusid austerlased põhja ka edukatele rünnakutele. Kaheksa minutiga said külalised 6:1 juhtima ja peatreener Thomas Sivertsson võttis meeskonna minutiks kokku.

Eesti otsustas väravavahi rünnakufaasis asendada seitsmenda väljakumängijaga ning kohati tõi avantüür edu. Dener Jaanimaa ja Karl Toom tabasid ning 14. minutil vähendas Ott Varik pärast Rasmus Otsa suurepärast söötu kiirrünnakust vahe kolmele väravale – 8:5. Siis sigines meie koondise mängu lubamatult palju pallikaotusi ja Austria karistas karmilt.

Kokku suutsid vastased meie tühja puuri saata neli palli ja 25. minutil viis Lukas Hutecek külalised 16:9 ette. Poolaja lõpul tegutses Eesti jälle paremini, väravasuule tulnud Marius Aleksejev peatas kahel korral vastase supertähe Robert Weberi viske ning Toom seadis avapoolaja kuuenda tabamusega vaheajaseisuks 18:13.

Riietusruumist väljus oluliselt elavam ja võitluslikum Eesti koondis. Vastaseid hoiti üle kuue minuti nulli peal, rünnakul olid täpsed Karl Toom, Mait Patrail ja Alfred Timmo ning vahe sulas. 42. minutil vähemuses mängides lõikas Karl Toom palli vahelt ja kapten Martin Johannson vähendas kiirrünnakust kaotusseisu minimaalseks, 19:20.

Mitu eemaldamist andsid Austriale siiski võimaluse uuesti eest rebida, kuigi Aleksejev hoidis paraadtõrjetega Eestit mängus. Vahe püsis pikalt kolme-nelja värava peal, kuniks kaks minutit enne lõppu kärises kuuele. Siis tabas kahel puhul Patrail ja korra Timmo ning väikse lohutusena võitis Eesti küll teise poolaja 14:13, ent kaotas mängu tulemusega 27:31.

Mullu esmakordselt Eesti parimaks käsipalluriks valitud Toom oli järjekordselt meie täpseim väravakütt üheksa tabamusega. Patrail lisas kuus, Jaanimaa ja Timmo kolm väravat. Saksamaa Bundesliga parim snaiper Weber realiseeris eksimatult karistusviskeid ja kogus lõpuks seitse väravat. Hutecek ja Janko Božovic olid täpsed kuuel puhul.

"Sellist avapoolaega me loomulikult ei plaaninud, probleeme oli mõlemal pool platsi. Seitsmekesi kuue vastu mängimist alustasime hästi, aga liigne tehniline praak lubas vastasel eest minna. Teine poolaeg oli palju parem, nii pidanuks 60 minutit tegutsema," leidis peatreener Sivertsson.

"Meil olid omad võimalused, saime ühe värava kaugusele, kuid erinevalt kohtumisest Bosnia ja Hertsegoviinaga sel korral lõplikku pööret tuua ei õnnestunud. Austria on muidugi tugev ja suurte kogemustega meeskond, aga esimese 20–25 minuti esitus teeb hetkel haiget," tunnistas värskelt Eesti koondise juhendajana lepingut pikendanud rootslane.

Meie alagrupis peeti täna teinegi kohtumine, kus Bosnia ja Hertsegoviina hakkas kõvasti vastu finaalturniiripääsme kindlustanud Saksamaale. Poolaeg lõppes viigiliselt ja veel 42. minutil olid koduses Bugojnos mänginud bosnialased 21:20 ees. Lõpuvile kõlades sai Saksamaa 26:24 võidu, kusjuures ääred Marcel Schiller ja Timo Kastening viskasid vastavalt kümme ja seitse väravat.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles