SKULPTUUR ⟩ Üleöö ilmus linnavalitsuse ette posti külge aheldatud sõnn

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy

Ööl vastu reedet oli linnavalitsuse ees olevasse parki taas ilmunud salapärane skulptuur. Sel korral oli seal tänavavalgustuse posti külge aheldatud sõnn, mis oli ühe seltskonna sünnipäevakink oma sõbrale. Kuju sõitis täna lõuna paiku autokastis minema ja tema püsiv elupaik on sünnipäevalapse hoovis.

Reede hommikul avanes linnavalitsuse ees pargis vaatepilt, kus tänavavalgustusposti külge oli aheldatud umbes meetri kõrgune ninarõngaga veis, kelle ees ämbris oli viis punast nelki. Kui Sakala hommikupoolikul linnakunstnik Kristi Kangilaskile helistas, siis ta rääkis, et see skulptuur on ühe sõpruskonna kingitus oma liikmele ja kui kellelgi on soov seda uudistada, on see võimalik kella 12-ni.

Kangilaski lisas, et tema teada nimetavad autorid seda aiapäkapikuks ehk et pärast äraviimist leiab teos koha kellegi aias. Ehkki Kangilaski teadis vähemalt mõningal määral skulptuuri saamislugu, kinnitas ta, et linnavalitsusega pole skulptuuri paigaldamist kokku lepitud. Küsimusele, kuidas ta siis kõike teab, vastas linnakunstnik salapäraselt, et see on õnnelik juhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles