Mulgi vald palus olümpiakangelase kuju rajamiseks abi

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Skulptor Tiiu Kirsipuu kavandi järgi peaks järgmiseks suveks Mõisaküla keskväljakule kerkima Arnold Luhaääre monument.
Skulptor Tiiu Kirsipuu kavandi järgi peaks järgmiseks suveks Mõisaküla keskväljakule kerkima Arnold Luhaääre monument. Foto: Elmo Riig

Mulgi vald plaanib järgmiseks suveks Mõisaküla keskväljakule püsti panna sealt pärit olümpiakangelase Arnold Luhaääre skulptuuri ning küsis selle tarbeks toetust ettevõtjatelt, eraisikutelt ja organisatsioonidelt. Praeguseks on kuju rajamist toetatud umbes 14 000 euroga.

Mõisakülast pärit kahekordse olümpiamedalisti, tõstja Arnold Luhaääre kuju rajamise toetamise palve läkitas vallavalitsus aprilli algul kaheksale ettevõttele ja organisatsioonile. Küsitavad summad on erinevad ning jäävad 3000 ja 10 000 euro vahele. Ühele ettevõttele saadetud kirjas seisab, et töö alustamiseks on vaja tellida graniitplokk Portugalist ja maksta kivifirmale ettemaks ning teha töövõtuleping skulptoriga.

Vallavanem Imre Jugomäe selgitas, et ettevõtted ja organisatsioonid, kellelt abi paluti, valiti selle järgi, kes võiks olla huvitatud Arnold Luhaääre mälestuse talletamisest Mõisakülla. "Oleme saatnud taotlusi osapooltele, kes on olnud Luhaääre või tema tegemistega seotud või kelle puhul näeme, et nad võiksid soovida toetada kuju rajamist," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles