Haigla ja riigi võetavad riskid aitavad Tervikumi ehitust alustada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kaks aastat tagasi märtsis kuulutas haiglajuht Priit Tampere välja uue haigla ja tervisekeskuse arhitektuurikonkursi võitja, kelleks sai DAGOpen. Uuel nädalal saab ta suure tõenäosusega minna ehitajaga lepingut sõlmima.
Kaks aastat tagasi märtsis kuulutas haiglajuht Priit Tampere välja uue haigla ja tervisekeskuse arhitektuurikonkursi võitja, kelleks sai DAGOpen. Uuel nädalal saab ta suure tõenäosusega minna ehitajaga lepingut sõlmima. Foto: Elmo Riig

Viljandi haigla sai valitsuselt kinnituse, et kesklinna maja ehitamiseks puuduvast 11 miljonist eurost on vähemalt paberi peal kuus miljonit leitud ning haiglal on voli minna ehitajaga lepingut sõlmima. Käes on sisuliselt viimane minut, sest järgmisel neljapäeval kaotaksid riigihanke tulemused kehtivuse.

Riigihaldusministri Jaak Aabi­ teatel leidis valitsus vajalikust 10,9 miljonist eurost kuus miljonit. Summa tuleb sotsiaalministeeriumi haldusalast, kusjuures Aabi seletusel kelleltki raha ära ei võeta. Nimelt on lõppeva eurotoetuste perioodi jooksul tehtud Euroopa Liidu rahakotist nii-öelda ülebroneeringuid ja need lähevad nüüd käiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles