Esimesse klassi soovib sel aastal minna 185 väikest viljandlast

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Esimesse klassi minek algab ikka lillede ja aabitsaga. Pildil 2018. aastal Kesklinna kooli astunute kõige tähtsamad raamatud
Esimesse klassi minek algab ikka lillede ja aabitsaga. Pildil 2018. aastal Kesklinna kooli astunute kõige tähtsamad raamatud Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsuse komisjon kinnitas 27. aprillil esimesse klassi astujate nimekirjad. Praegu on avalduse esitanud 185 lapse vanemad ning vabu kohti on linnas veel kuuele lapsele. Enim sooviti õppima asuda Kesklinna ja Paalalinna kooli.

Abilinnapea ja komisjoni esimees Janika Gedvil nentis, et Kesklinna ja Paalalinna kooli soovijate avaldusi laekus rohkem, kui on koolides õppekohti. "Kahjuks kõik kooliminejad sellel aastal soovitud kooli astuda ei saa. Seega said eelisjärjekorras Paalalinna ja Kesklinna kooli need, kelle rahvastikregistrijärgne elukoht on Viljandi, kes elab soovitud koolile lähemal või kelle elukohaandmete registrisse kandmise aeg on varasem," selgitas Janika Gedvil protsessi. "Kõik meie põhikoolid on omanäolised ning väga hea tasemega ja kõikide koolide lõpetajad on edaspidi elus hakkama saavad inimesed."

Gedvili sõnul tehti nende laste vanematele, kelle lapsed Paalalinna või Kesklinna kooli nimekirjast välja jäid, ettepanek lapsed õppima saata Jakobsoni kooli.

27. aprilli otsuse järgi asub Kesklinna kooli sel aastal õppima 72 õpilast, Paalalinna kooli 47 ning Jakobsoni kooli 66 õpilast. Neile, kes veel suve jooksul Viljandisse kolivad ja soovivad oma lapse kooli panna, saavad avalduse esitada vaid Jakobsoni kooli astumiseks. Jakobsoni koolis on praegu veel kuus vaba kohta ning pärast 30. aprilli laekuvate taotlustega tegeleb kool ise.

Kaare kooli õpilaste arv selgub laekunud avalduste ja nõustamiskomisjoni soovituste põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles