Noored korraldavad noortele vaimse tervise videokonverentsi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Noored on küsitluse põhjal huvitatud ka sellest, mida saaksid nad ise ära teha, et end vaimsete murede eest kaitsta.
Noored on küsitluse põhjal huvitatud ka sellest, mida saaksid nad ise ära teha, et end vaimsete murede eest kaitsta. Foto: Shutterstock

Viljandi linnavalitsus andis teada, et järgmise nädala kolmapäeval, 5. mail korraldavad Viljandi gümnaasiumi ja kultuuriakadeemia noored koos avatud noortetoa aktiivrühmaga otseülekandena vaimse tervise teemalise videokonverentsi "Terviseviidad 2.0 – motiveeritud Mina".

"Ka kõige motiveeritum noor, kes on kõikides asjades väga tubli, võib sotsiaalse surve, endale pandud ambitsioonide ja õpikoormuse all kaotada usu ja tahtejõu," ütles konverentsi projektijuht Rita Pomber pressiteate vahendusel. "Mis saaks meile olla tähtsam kui noorte vaimne tervis, mis mõjutab noore inimese eluteed ja millest oleneb paljuski tema tulevik, tema rõõm ja teotahe?"

Abilinnapea Janika Gedvili sõnul on nüüdses olukorras omavalitsustel vaimse tervise toetamises võtmeroll. "Olen nõus sotsiaalkaitseminister Signe Riisaloga, et vaimse tervise probleemid pole tekkinud üleöö, aga praegune pandeemia on seda kahjuks võimendanud," ütles Gedvil. "Tore, et Viljandis räägivad nii olulisest teemast nagu seda on vaimne tervis just noored noortele."

Konverents keskendub praktilistele võimalustele, kuidas motivatsiooni turgutada ja hoida. Samuti aitab see tõsta teadlikkust, kuidas ennetada vaimse tervise probleeme, nendega toime tulla ning õigel ajal abi leida ja nõuandeid küsida. Selleks on kutsutud esinema külalised: Eesti haridus- ja keskkonnapsühholoog ning Tallinna ülikooli teadur Grete Arro, Peaasi.ee koolitaja ja noortepsühholoog Julia Pavlova, eripedagoog ja noorte psühholoogiline nõustaja Pille Kriisa ja joogatreener Gina Bergmann. Oma kogemuslooga astub üles laulja ja näitleja Kristel Aaslaid.

Konverents saab teoks teist korda ning seekord jutuks tulevad teemad selgusid noortele koolidesse saadetud küsimustiku kaudu. Vastustest selgus, et noori huvitavad enim suhete ja tunnete teemad. Samuti see, kuidas võivad tekkida vaimse tervisega seonduvad mured ning kelle poole abi saamiseks pöörduda.

Noored on küsitluse põhjal huvitatud ka sellest, mida saaksid nad ise ära teha, et end vaimsete murede eest kaitsta ning kuidas märgata, kui teisel on probleem, ja siis teda aidata.

Konverents kestab 5. mail kella 10–14 ning seda on võimalik jälgida otseülekandena veebi vahendusel UTTV veebilehel. Link lisatakse konverentsi Facebooki ürituse lehele 5. mail kell 9.30. Facebooki üritusele pääseb ligi SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles