Kutsekoolides õpitakse praktika ja konsultatsiooni nime all

Copy
Olustvere kutsekooli peamajja mahuks korraga 500 õppurit, aga praegu on sinna konsultatsioonideks lubatud vaid 16 esmakursuslast.
Olustvere kutsekooli peamajja mahuks korraga 500 õppurit, aga praegu on sinna konsultatsioonideks lubatud vaid 16 esmakursuslast. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa kutsekoolides käivad iga päev õppetööd tegemas kümned õpilased, kes seejuures koolijuhtide kinnitusel kehtivaid koroonareegleid ei riku, sest koolitöö käib praktika või konsultatsioonidena. Terviseamet ning haridusministeerium neile teadaoleva info põhjal selles rikkumisi ei näe.

Olustvere ametikooli juht ­Arnold Pastak ütles, et koolipingis saab praegu konsultatsioone 16 põllumajandus­eriala esmakursuslast, lisaks teeb eraldi õppesööklas kümme õppurit kokapraktikat.

Viljandi kutseõppekeskuses on praktikal kolmanda kursuse noored, kes sel aastal peavad kooli lõpetama. Töökodades on noori kokku umbes 70. «Töötame nii, nagu haridusministeerium on meile lubanud,» ütles koolijuht Tarmo Loodus. «On ka mõned teooriatunnid, et saaks üldse praktikat teha, aga need on töökodades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles