Tudengid uurivad spordisõbra loodusesse jäetud jalajälge

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Kahe kõrgkooli tudengid püüavad oma uurimistöös välja selgitada, milline on ümber Viljandi järve jooksu keskkonnamõju.
Kahe kõrgkooli tudengid püüavad oma uurimistöös välja selgitada, milline on ümber Viljandi järve jooksu keskkonnamõju. Foto: Marko Saarm

Viljandi järvejooksul ja Mulgi rattamaratonil osalejad on ühed paljudest, kelle mõju ümbritsevale keskkonnale uurivad Eesti maaülikooli ja Tallinna ülikooli tudengid oma õppetöös.

Projektijuht Aire Velling ütles, et tööst võtavad osa mitme eriala 24 üliõpilast, kes ühtlasi on teemast isiklikult huvitatud. Tema sõnul on õppetöö «Harrastusliikuja jalajälg looduses» pikaajaline eesmärk analüüsida looduses sportimise mõju keskkonnale ning teha ettepanekuid, kuidas loodust seal liikudes kõige paremini hoida.

«Aktiivne tegutsemine värskes õhus on pandeemia olukorras laialdaselt soovitatud ja eelistatud liikumisviis,» lausus ta. «Eestis on päris palju spordiüritusi, vaba aja tegevusi ja aktiivse puhkuse vorme, mis toovad inimesi loodusesse ning pakuvad värskes õhus liikumiseks mitmekülgseid võimalusi igasuguse tasemega huvilisele. Nõnda on aga pandud proovile loodusliku keskkonna taluvus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles