Aasta õpetaja konkursi 1500 kandidaadi seas on 60 Viljandimaa pedagoogi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mullune aasta õpetaja gala tõi auhinna ka Viljandimaale: aasta haridusteoks kuulutati Cleveroni akadeemia töökohapõhise kõrgharidusõppe käivitamine. Auhinna võtsid vastu Cleveroni juht Arno Kütt ja Mainori rektor Mait Rungi.
Mullune aasta õpetaja gala tõi auhinna ka Viljandimaale: aasta haridusteoks kuulutati Cleveroni akadeemia töökohapõhise kõrgharidusõppe käivitamine. Auhinna võtsid vastu Cleveroni juht Arno Kütt ja Mainori rektor Mait Rungi. Foto: Mihkel Maripuu

Aasta õpetaja 2021 konkursile esitati 13 kategoorias rohkem kui 1500 kandidaati ning 60 neist on Viljandimaalt. Auhinnad antakse kätte aasta õpetaja galal "Eestimaa õpib ja tänab" 2. oktoobril Ugala teatrimajas ning kantakse üle Eesti Televisioonis.

Kandidaatide rohkus annab haridusministeeriumi hinnangul tunnistust, et õpetajate, tugispetsialistide, õppejõudude ja teiste haridustöötajate panust märgatakse ning peetakse oluliseks esile tõsta. Ootuspäraselt oli kõige enam ankeete kahest suuremast linnast: Tallinnast 494 ja Tartust 161. Esitamiste arvult järgnesid Harjumaa 127, Lääne-Virumaa 119, Ida-Virumaa 105 ja Pärnumaa 100 kandidaadiga.

Viljandimaa 60 kandidaadist kõige enam ehk 11 seati üles klassiõpetaja kategoorias, üheksa pedagoogi on klassijuhataja ja põhikooli aineõpetaja kandidaadid. Kuus kandidaati pürib hariduse sõbraks ning viis kandideerivad huvialaõpetaja ja tugispetsialisti kategoorias. Vähemalt üks kandidaat on Viljandimaalt 12 kategoorias, vaid aasta õppejõuks ei kandideeri siit keegi.

Mullu oli Viljandimaalt 55 kandidaati.

Ministeeriumi teatel asuvad nüüd tööle maakondlikud, Tartu, Narva ja Tallinna ning kõrghariduskomisjon, et selgitada välja finalistid. Seejärel selguvad riikliku hariduspreemiate komisjoni otsusega kõikide kategooriate nominendid ja laureaadid. Elutöö preemia kandidaatide ankeedid edastatakse otse riiklikule komisjonile.

Valitsus määrab silmapaistvate töösaavutuste eest haridustöötajatele sel aastal neljandat korda kümme riiklikku aastapreemiat ning kuni kolm elutöö preemiat. Riikliku aastapreemia suurus on 10 000 ja elutöö preemial 65 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles