Marek Tiitsi raport ⟩ Tuleviku naiskond avas võiduarve

Marek Tiits
, kolumnist
Copy
Naiste meistriliiga kolmas mängupäev viis Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskonna võõrsile. Vastamisi tuli minna möödunud hooaja ühe kirstunaela, Põlva FC Lootosega. Viljandisse naasti võidukalt: Teisi Toomsalu ja Katarina Põlduri väravast alistati põlvalannad 2:0.
Naiste meistriliiga kolmas mängupäev viis Tuleviku ja Suure-Jaani Unitedi ühendnaiskonna võõrsile. Vastamisi tuli minna möödunud hooaja ühe kirstunaela, Põlva FC Lootosega. Viljandisse naasti võidukalt: Teisi Toomsalu ja Katarina Põlduri väravast alistati põlvalannad 2:0. Foto: Maarika Hiiemäe

Kui tunamullu võitis Tulevik Lootost neljas kohtumises kaks korda (tulemustega 3:0 ja 4:3) ja viigistas nendega samuti kaks mängu (mõlemal korral 1:1), siis 2020. aasta hooaeg läks selles vastasseisus Tuleviku naistel täiesti aia taha. Mulluseks saldoks jäi neljast kohtumisest üks 3:0 võit ning kolm kaotust (1:3, 2:4 ja 1:7). Seetõttu oli laupäeval Põlva Lootospargis peetud kohtumine Tuleviku naistele tõeline vaimne proovikivi.

Kohtumine algas mängu energiliselt ja agressiivselt sisse läinud Tulevikule ideaalilähedaselt. Juba viiendal minutil võttis Anett Joandi keskväljal vahelt Lootose väravavahi lahtilöögi ning suunas selle Mari-Liis Rikkinenile. Too toimetas palli kiiresti edasi Katarina Põldurile, kes nägi, et Teisi Toomsalu on trahviala joonele üksi jäetud. Sööt Toomsalule oli täpne ning Toomsalu saatis palli tugeva löögiga postipõrkest Põlva väravasse.

Avapoolaega suuresti valitsenud Tulevik surus edasi ning sai veel poolaja lõpuminutitel kätte teisegi värava. 41. minutil tsenderdati vasakult äärelt pall trahvikasti. Lootose väravasuul seisnud Karina Piirimaa sai pallile näpud vahele, ent valvel oli Anna-Liisa Joandi, kelle söödust saadud palli Katarina Põldur väravajoonelt jõuga võrku surus.

Teisel poolajal muutus mäng mõlemalt poolt kohati äärmuseni jõuliseks. Lootos üritas end mängu tagasi hiivata ning keskendus positsioonirünnakutele ja vastase mängu lõhkumisele marulise keskväljapressinguga. Tuleviku naised ei rahuldunud esiotsa aga kaheväravalise eduga ning otsisid ka ise kontrarünnakute abil endiselt skoorilisa, tekitades sääraselt tegutsedes aga võimalusi ka Lootosele oma rünnakute ehitamiseks.

Kohtumise viimasel veerandtunnil keeras Lootos Viljandi naistele peale säärase surve, et Tulevik suruti tihedalt oma kaitsekolmandikule. Ehkki mäng oli füüsiline ja agressiivne ning põlvalannad apelleerisid üha kasvava vihaga korduvalt ka penaltitele, kukutades ja kukerpallitades Tuleviku trahvikastis, ei lasknud kohtunik, kes oli lubanud kogu mängu mõlemal naiskonnal mängida jõuliselt, end neist pöördumistest kõigutada. Lõpuvile kõlades said Tuleviku naised tähistada hooaja esimest võitu, mille toel kerkisid nad turniiritabelis viiendale kohale.

Tuleviku naiskonna järgmine kohtumine leiab aset juba saabuval kolmapäeval, 28. aprillil. Kell 19 kodusel kunstmurustaadionil algavas kohtumises võõrustatakse naiste karikasarja veerandfinaalmängus Tallinna Kalevit, kes laupäeval peetud meistriliiga kohtumises alistus valitsevale tšempionile Tallinna FC Florale 1:3.

Karikakohtumisest Kaleviga teeb Tulevik telekommentaariga otseülekande naiskonna Facebooki lehel.

Teistes laupäevastes meistriliiga kohtumistes alistas Saku Sporting 2:0 Tartu Tammeka ning Pärnu Vaprus oli sama skooriga üle Lasnamäe Ajaxist.

Ühendnaiskonna peatreener Sergei Vassiljev oli võidu üle mõistagi rõõmus ning tunnistas, et edu tõi hea võistkonnaenergia ja terav fookus mängu avavilest alates.

"Me olime kohe hästi mängus sees, näljased ja teravad," kõneles Vassiljev. "See tõi edu ning avapoolaeg kuulus suures osas täielikult meile. Teisel poolajal läks mäng väga lõhkuvaks ning pidin meie mängijaid mitut puhku manitsema rünnakuhoogu peatama, sest kaheväravalises eduseisus olles on selge, et vastase rünnakutele keskendumisest tulenevalt tekivad meil omad võimalused, milleks peame valmis olema."

Ikkagi tuli Tuleviku naiskonna lootsil omasid piltikult öeldes särgist tagasi tõmmata. "Tüdrukud läksid kohati ikka äärmiselt jõuliselt kolmandat väravat taga ajama. Võtsime vastase mängijaid ette oma karistusalas ja triblasime palliga keskväljale, kust tõmbasime palli kaotamise järel endale kohe Põlva kontrad peale," vangutas Vassiljev pead. "Korra pidi ka Angela Sööt meid väravasuul kriitilise tõrjega päästma. Viimased 15 minutit olid väga rasked, ent hoidsime võidust ja väravavahi nullimängust siiski kinni. Peame õppima külma pead säilitama ja eduseisus mängu tsementeerima."

Nüüd ootab naiskonda ees paar puhkusepäeva, sest mängugraafik on tihe. "Lasen naistel hinge tõmmata, kolmapäeval peame ju karikas Kalevi vastu võtma ja sama nädala lõpus juba igipõlise rivaali Tartu Tammekaga koduväljakul lahingut pidama. Pean kindlasti ka koosseisus teatava rotatsiooni korraldama, et kõik mängijad mõlemas mängus piisavalt värsked oleksid."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles