Viigist jäi vähe puudu, aga Tulevik naasis Tallinnast kaotusega

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kaimar Saag lõi Paide võrku mängu ainsa värava.
Kaimar Saag lõi Paide võrku mängu ainsa värava. Foto: Marit Stepanova

Laupäeval kell neli algas Tallinnas Premium-liiga üheksanda vooru mäng, kus Tallinna Legion võõrustas Viljandi jalgpalliklubi Tulevik. Võitluseta Viljandi poisid alla ei andnud, aga Tallinnast tuli siiski lahkuda kaotusega – tulemusega 2:1 kindlustas Legion endale võidu.

Tuleviku treener Jaanus Reitel ütles enne mängu jalgpall.ee portaalile, et pärast magusat viiki Flora vastu on Tulevikul hammas punktide järele verel. "Võistkond on ehk enesekindluse leidnud ja nüüd tuleb soorituste stabiilsust hoida. Premium-liiga on sel hooajal hästi huvitav ja kõik mängud ettearvamatud," leidis treener.

Tuleviku mängija Martin Allik arvas enne mängu, et platsile minnakse hea emotsiooni pealt ning kindlasti püütakse seda emotsiooni ka hoida.

Üsnagi tasavägiselt alanud mängus viis Legioni lõpuks juhtima Kirill Nesterov, kes lõi mängu 37. minutil avavärava.

Tulemusega 1:0 mindigi vaheajale, seejärel rebis Legion ennast juba tulemusega 2:0 ette: mängu 50. minutil lõi Pavel Dõmov järgmise värava ning see tähendas, et Tulevikul tulnuks üksnes viiki mängimise nimel kõvasti vaeva näha.

Tuleviku veidi uimaselt alanud mäng sai seepeale särtsu juurde ning 63. mänguminutil tuletas Kristjan Kask tallinlastele meelde, et Viljandimaalgi osatakse ilusaid väravaid lüüa. Viik polnud kaugel, ent mitu head olukorda jäi realiseerimata ning rohkem väravaid mängus ei löödud. Legion tõmbus värava ümber kaitsesse ning nende mängus ei tekkinud ühtegi auku, mida oleks võinud väravaks muuta.

See-eest teeniti mängus lausa seitse kollast kaarti ning Aleksandr Dmitrijevile lõpetas kahe kollase kaardi saamine selleks korraks mängu. Tuleviku tulevikku see aga ei kindlustanud ning kindlasti mängis selles oma osa kapten Kaimar Saagi esimesel poolajal saadud vigastus, mis nähtavasti mänguplaani veidi sassi lõi.

Mängujärgses kommentaaris arvas Tuleviku mängija Herol Riiberg, et Tulevikul kulus ülesärkamiseks lihtsalt liiga kaua aega. "Esimesel poolajal meil meeskonnas energiat ei olnud, ei teagi mis juhtus. Mõtteid olid veel bussis või duširuumis. Natuke jäi puudu, et oleks saanud viigi!" ohkas Riiberg. "Kindlasti mõjutas Kaimari vigastus meie mängu oluliselt. Kahju muidugi, et viiki ei saanud, aga ega siin midagi väga kurba pole. Järgmine mäng on ju kohe jälle ukse ees!"

Premium-liigas hoiab Tulevik praegu viie punktiga kaheksandat kohta Pärnu Vapruse ja Kuressaare jalgpalliklubi ees.

Tuleviku järgmine mäng on 1. mail, kui ta võõrustab Viljandi linnastaadionil Nõmme Kaljut, kes on Premium-liiga edetabelis praegu napi ühepunktilise edumaaga tema ees seitsmendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles