Noorte omaloominguvõistluse tähtaeg läheneb kiiresti

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Vabalt valitud teemal luulet ja proosat oodatakse e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com. Pilt illustreeriv
Vabalt valitud teemal luulet ja proosat oodatakse e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com. Pilt illustreeriv Foto: Shutterstock

Viljandimaa noorte omaloominguvõistlusele saab veel viimast päeva töid esitada: võistlustööde esitamise tähtaeg on 25. aprilli südaööl. Võistlustulle on oodatud kõigi 15–21-aastaste viljandimaalaste eesti keeles kirjutatud looming.

Omaloomingut võib raamatukogu sõnutsi esitada kõikmõeldavas ilukirjanduslikus vormis: luuletus, haiku, jutustus, näidend, novell või ka valm. Žanrilisi piiranguid osalejatele ei seata. Laureaate hinnatakse eraldi luule- ja proosateoste kategoorias.

Võistluse auhinnafondi toetavad Eesti Kultuurkapital ja Viljandimaa omavalitsuste liit kokku 770 euroga. Kogu toetuse summa jagatakse mõlemas žanris auhinnatud esikolmiku vahel, auhinnarahast lähevad maha maksud. Viljandi linnaraamatukogu on välja pannud oma auhinna ning premeerib 50 euro suuruse stipendiumiga parima illustratsiooni eest (sobib ka illustreeriv foto) ning raamatukogu- või lugemisteemalise kirjatöö esitajat.

Vabalt valitud teemal luulet ja proosat oodatakse e-posti aadressil kultuurikonks@gmail.com.

Võistlustööle või -töödele tuleb lisada oma nimi, isikukood, elukoht ning pseudonüüm. Kooliõpilased võiksid lisada ka kooli nime.

Iga kolme aasta järel koostatakse auhinnatud töödest kogumik. Tänavuse, 24. Viljandimaa noorte omaloominguvõistluse paremik avaldatakse kogumikus "Meie mõtted 2019–2021", mis avaldatakse tuleval aastal. Samuti avaldatakse auhinnatud tööd Viljandi linnaraamatukogu kodulehel ning sotsiaalmeedias.

Tänavuse võistluse žüriisse kuuluvad lavastaja Laura Jaanhold, Sakala kultuuritoimetaja Margus Haav, luuletaja Aleksandra A.T ning raamatukogu teenindusjuht Rene Vahtra. Selleks, et tagada võistlustööde võrdne hindamine, edastatakse tööd žüriile lugemiseks ja hindamiseks pseudonüümiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles