Põlde külas põles elumaja teine korrus, hukkus 71-aastane mees

Sakala
Copy
Põlde külas süttis elumaja. Põlengus hukkus eakas mees.
Põlde külas süttis elumaja. Põlengus hukkus eakas mees. Foto: Marko Saarm

Reede pealelõunal süttis Mulgi vallas mansardkorrusega elumaja. Leekides kaotas elu 71-aastane mees. 

Maja teine korrus hävis tules täielikult, alumine korrus sai suitsu- ja veekahjustusi.

Pärast põlengut viibis õhtul sündmuskohal teise korruse korteri omanik, kes ise selles majas ei ela. Tema sõnutsi elas majas kokku kolm inimest: kaks alumisel ja üks ülemisel korrusel. Hukkunu, ülemisel korrusel ajutiselt elanud mees, oli aidanud ehitada alumisel korrusel elanud meestel kõrvalhoonet. See, kuidas mees ülemisel korrusel õnnetusse sattus, pole teada. Kohalviibinute sõnul oli ühel hetkel teiselt korruselt kuulda eterniitkatuse praginat ning siis oli ülemine korrus juba leekides.

Päästeamet sai teate Põlde külas põlevast majast kell 14.51.  Päästjate saabudes oli hoone teine korrus juba lausleegis. Kustutustööde käigus toodi hoonest välja 71-aastase mehe surnukeha. 

Kustutustöödel osalesid päästemeeskonnad Abja-Paluojalt, Viljandist, Mõisakülast ja Kilingi-Nõmmelt ning kiirabibrigaadid Abja-Paluojalt ja Kilingi-Nõmmelt. Kell 19.13 kustutati tulekahju lõplikult.

Päästeameti teatel olid esimesel korrusel suitsuandurid olemas ja hakkasid ka tööle. Kas suitsuandurid olid ka teisel korrusel ja mis oli kahjutule tekkimise põhjus, peab selgitama edasine uurimine.

Päästeamet tuletab meelde, et tuleõnnetuste ja elude kaotamise vältimiseks peab hoidma elumajades küttekolded ja elektrisüsteemid korras ning hoonete tuleohutusnõuded täidetud. Kõik need abinõud aitavad säästa elusid ja vähendada muid kahjusid.

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud 16 inimest. Eelmisel aastal oli samal perioodil tules hukkunuid 14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles