Salajane audit näitas kümneid tuhandeid eurosid kahju ja paljastas teise raamatupidaja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui mullu augustis tekkis Põhja-Sakala vallamajas kahtlus, et üks raamatupidaja on vallaraha omastanud, siis nüüdseks on kahtlus langenud kahe raamatupidaja peale.
Kui mullu augustis tekkis Põhja-Sakala vallamajas kahtlus, et üks raamatupidaja on vallaraha omastanud, siis nüüdseks on kahtlus langenud kahe raamatupidaja peale. Foto: Marko Saarm

«Šokeeriv,» hindas neljapäeval Põhja-Sakala vallavolikogu salajasel arutelul käsitletud niinimetatud vargusauditit volikogu esimees Aino Viinapuu. Selgeks sai, et valla raha omastamises võib kahtlustada koguni kaht raamatupidajat ning kaotatud summa ei pruugi jääda kaugele 100 000 eurost.

Enne kui volikogu liikmed suletud veebikeskkonda omakeskis auditi tulemusi kuulama suundusid, tekkis vaidlus, kas seda peaks ikka tegema salajasena, ning nõuti ka hääletust. Volikogu esimehe Aino Viinapuu sõnul ei saa aga vallavolikogu seaduste üle hääletada ning avalikku arutelu polnud prokuratuurist saadud info kohaselt võimalik korraldada. Seega on järgnevas tekstis palju umbmäärast, kuid iga väidet on kinnitanud vähemalt kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles