Annetused toovad soojendusmati

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmu valmistab nii andmine kui saamine. Tšeki annetussummaga annavad Viljandi Selveri juhataja Marina Lillepõld (paremal) ja teenindaja-administraator Tiina Leitma, vastu võtab vanemämmaemand Esta Vahtra.
Rõõmu valmistab nii andmine kui saamine. Tšeki annetussummaga annavad Viljandi Selveri juhataja Marina Lillepõld (paremal) ja teenindaja-administraator Tiina Leitma, vastu võtab vanemämmaemand Esta Vahtra. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile käis Selveri esindus Viljandi haiglas, et anda üle heategevuskampaaniaga kogutud 3822 eurot.

Viljandi haigla juhatuse esimees Ülle Lumi tänas annetajaid ning ütles, et selle summa eest ostetakse sünnitusosakonnale vastsündinute soojendusmadrats. «Sünnitusosakonna sisustust on lähiajal plaanis uuendada ja heategevusest tulnud soojendusmatt on hea täiendus sellele kavale.»

Suurem osa sünnitusosakonna töötajatest ei saanud pidulikust koosviibimisest osa võtta, sest parasjagu sündiv laps vajas ilmaletulekuks erakorralist abi.

Esimese korjanduse korraldas Selver 2005. aastal ja siis kogunes 11 410 krooni ehk 729.23 eurot. Iga aastaga on summa kasvanud.

«Mullu rekordi teinud annetust seostasime kaduva krooniga, aga et tänavu kogunenud annetus osutus veelgi suuremaks, oli meile suureks üllatuseks,» lausus Lumi.

Männimäe Selveri juhataja Marina Lillepõld ütles, et kaupluse heategevuskampaania sai teoks  üheksandat aastat. Esimesel aastal toetasid viljandlased Tallinna, edaspidi juba oma kodulinna haiglat.

Heategevuskampaania «Koos on kergem» kestis 17. novembrist 4. jaanuarini ning sellal lisandus iga ostu pealt kampaaniafondi 0.64 senti. Heategevusraha koguti igas Eesti Selveris oma maakonna haiglale.

Mündikampaania, mille käigus saab kogumiskarpidesse metallraha jätta, kestab aasta läbi.

«Rõõm on näha, et inimesed peavad heategevust tähtsaks ja teevad meelsasti annetusi, kui nad teavad, et see raha läheb tegelikult meie kõigi hüvanguks,» rääkis Lillepõld.

Oma panuse lisasid koostööpartnerid, kelle toodete müügist tegid firmad täiendavad annetused.

Lillepõld lisas, et Eestis tervikuna koguti Selveri kauplustes 15 haigla laste- ja sünnitusosakonna heaolu parandamiseks 76 791 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles