Viljandi vald jagas skulptoritele diplomeid drooniga

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi vald lennutas konkursi võitjatele diplomid kätte drooniga.
Viljandi vald lennutas konkursi võitjatele diplomid kätte drooniga. Foto: Erakogu

Laupäeval peetava rahvusvahelise skulptuuripäeva puhul panid Viljandi vallavalitsus ja kõrgem kunstikool Pallas kokku video sellest, kuidas Viiratsi ringristmikule skulptuuri leidmise konkursi tänukirjad esikolmikule kätte toimetati.

Viljandi valla pressiteates on kirjas, et kehtivate piirangute ning viiruse suure leviku tõttu ei saanud märtsi keskel Viljandi vallavalitsuse ja kõrgema kunstikooli Pallas skulptuurikonkursi esikolmikule tänukirju pidulikult kätte anda. Tuli mõelda teistsugusele lahendusele ning tänukirjade kohaletoimetamiseks võeti appi droon. 

Vallamaja ees tänukirjad teele pannud vallavanema Alar Karu ütlemist mööda oli Viiratsi ringristmikule skulptuuri leidmise konkurss mõeldud eelkõige võimalusena nii kunstitudengeile kui õppejõududele, et end proovile panna avalikku ruumi teoseid luues. Karu sõnul annab see palju juurde ka vallale, arendades vallaelanike kunstimeelt ja oskust kunsti kaudu avastada maailma mitmekesisust.

Paar tundi hiljem jõudis droon 80 kilomeetri kaugusel asuva Tartu kõrgema kunstikooli Pallas hoovi, kus rektor Vallo Nuust võttis tänukirjad ning andis need üle konkursi võitjatele.

Esimene preemia ja 1000 eurot läks töö "Sammud Viljandi" autorile Rasmus Eistile. Teise preemia ja 500 eurot pälvis töö "Tee läbi aja ja ruumi" autor Dmitry Gorbushin. Kolmanda preemia 300 eurot sai tööga "Sorteeri!" Urmo Teekivi.

Viljandi vallavanema Alar Karu sõnul sõltub võidutöö realiseerimine Viiratsi ringristmikul õige mitmest asjaolust. "Olulised on nii teose maksumus kui ka edasised otsused, mida sel teemal tehakse. Tõde selgub nagu ikka aruteludes," ütles Karu.

Viljandi vallavalitsuse ja Pallase koostöö sai alguse peaaegu aasta tagasi, kuid möödunud aasta 29. septembril kirjutasid rektor Vallo Nuust ja vallavanem Alar Karu alla koostööleppele. Tollasel kohtumisel arutati ka Viljandi–Tartu maantee alguses oleva Viiratsi ringtee haljasala skulptuurikonkursi üksikasju ning konkurss kuulutati välja 12. oktoobril.

Žüriisse kuulusid vallavanem Alar Karu, valla avalike suhete nõunik Raivo Lott, valla ehitusnõunik Elo Talvoja, transpordiameti lääne teehoiuosakonna liikluskorraldaja Alard Tallo, Pallase rektor Vallo Nuust, skulptuuriosakonna õppejõud Tõnis Paberit ning keraamik ja skulptor Leena Kuutma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles