VIDEO Meie võrkpalliklubi kutsub kogukonda üles veteranidele au andma

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi võrkpalliklubi kutsub kõiki üles osalema kampaanias "Anname au!".
Viljandi võrkpalliklubi kutsub kõiki üles osalema kampaanias "Anname au!". Foto: Marko Saarm

Läinud nädalal lükkas Tuleviku jalgpalliklubi käima kolmeosalise liikumisväljakutse, mille üks osa on Sinilille jooks. Alanud nädalal ärgitab Viljandi võrkpalliklubi üles kogukonda kaasa lööma Sinilille kampaanias, millega toetatakse veterane, nende lähedasi ning tervishoiu ja spordivaldkonna projekte. Seejuures üks neist on Viljandisse Männimäele rajatav välijõusaal.

2021. aasta kevadel kogutakse raha, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu ja spordi valdkonda laiemalt.  Sinilillede müügist saadav tulu aitab Narva haiglal soetada vajalikke seadmeid, mittetulundusühingul Peaasjad jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Viljandisse rajada välijõusaali ning Eesti invaspordi liidul arendada erivajadustega inimeste sporti.

Mittetulundusühing Eesti Vigastatud Võitlejate Ühing suunab seitsmenda Sinilille kampaaniaga tänavu kogutud 43 000 eurot veteranide ja tervishoiu ning spordi valdkonna projektide toetamiseks üle Eesti.

Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu esimees ülemveebel Enn Adoson ütles, et tänavu oli väga eriline kampaania: ära pidid jääma kõik veteranikuu avalikud üritused. "Sellegipoolest leidsime koostöös meie heade koostööpartneritega võimaluse koguda ohutult annetusi ning viia kampaania läbi peamiselt sotsiaalmeedia vahendusel, tunnustamaks neid mehi ja naisi, kes on Eesti eest seisnud," rääkis ta. "Meil on hea meel tõdeda, et paljud inimesed võtsid osa #veteraniväljakutsest ning andsid tuhandetele kaitseväe ja Kaitseliidu veteranidele au Sinilille kandes."

Veteranipäevast, 23. aprillist on saanud lipupäev ning sel päeval heisati lipud veteranide auks mitmel pool Eestis. Sel aastal ka väga erilistes paikades nagu Läänemere ja Baltimaade vanima tuletorni Kõpu tuletorni tipus ning Kuressaare lossi kaitsetornis, aga ka Tallinna lauluväljaku tuletornis, Rakvere linnuses, Kiviõli tuhamäel ja paljudes teistes paikades üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles