Rakvere teater mängib Ugalas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rakvere teater tuleb täna Ugalasse teist korda lavastusega «Muumitroll ja sabatäht» ning «Nullpunkt». Uuslavastusi mängiti Viljandis esimest korda oktoobris.

Tove Janssoni muumidel on kaasas lugu Muumiorgu ähvardavast sabatähest. Üllar Saaremäe lavale toodud seiklus on koguni nii ohtlik, et Muumimamma peab Muumitrollile ja ta sõpradele võileivad kaasa panema, kui nad Üksildaste Mägede tipul asuvat observatooriumi otsima lähevad.

«Nullpunkti» keskmes on probleemsest kodust ja halvast koolist pärit Johannes, kelle elu Tallinna eliitkoolis allamäge läheb.

Et säiliks «Nullpunkti» aus ja avameelne noortelt noortele suhtluskeel, jätkab Rakvere teater koostööd Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna näitlejatudengitega, kellele «Nullpunkt» on esimene töökogemus professionaalses teatris. Lavastuses esineb karmi keelekasutust ja valju muusikat ning seepärast ei soovita teater seda vaadata alla 14-aastastel lastel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles