Kodus nukrutseval noorel on võimalik küsida töö leidmiseks abi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Noorte Tugila aitab määrata eesmärgid ja nende poole liikuma hakata. Kui vaja, aidatakse noorel end töötukassas arvele võtta.
Noorte Tugila aitab määrata eesmärgid ja nende poole liikuma hakata. Kui vaja, aidatakse noorel end töötukassas arvele võtta. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal on registreeritud paarsada noort, kes ei õpi ega tööta. Abivajajatesse aitab enesekindlust süstida Viljandi avatud noortetoas tegutsev Noorte Tugila, kuhu võib iga kell pöörduda.

31. märtsil oli Viljandimaal 16–24-aastaste seas 218 registreeritud töötut. Noorte Tugila toetab 15–26-aastasi noori, kes ei õpi ega tööta, ning aitab neid motiveerida, et nad jõuaksid tagasi koolipinki või siseneksid tööellu.

Tugilas noortele abi pakkuva noorsootöötaja Eve-Liina Laane sõnutsi on peapõhjus, miks noor on koju istuma jäänud, see, et ta lihtsalt ei tea, kuhu asjade ajamiseks pöörduda ja kuidas kandideerimisdokumente kirjutada. «Peale võib tulla kerge enesehaletsus. Mõeldakse «Ma olen nii kaua kodus olnud» või «Ma olen nii vana ja ainult põhiharidusega». Kunagi pole aga liiga hilja midagi ette võtta,» kõneles Laane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles