Maasikakasvatajad said külge Mulgi märgi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Mulgi märgi kandjate read said täiendust maasikakasvatajatega.
Mulgi märgi kandjate read said täiendust maasikakasvatajatega. Foto: Ahti Nurm

Mittetulundusühingu Mulgimaa Arenduskoda juhatus andis kohalikele ettevõtjatele järjekordsed Mulgi märgid. Seekord pälvisid märgi Tõrva vallas tegutsevad Eesti ühed suuremad maasikakasvatajad, osaühingud Puide Talu ja Frago.

Puide Talu ja Frago maasikate kasvupind on kokku üle 50 hektari ning nende maasikapõllud on Puide külas Valgamaal. Need maasikakasvatajad väärtustavad kodumaises puhtas looduses kasvatatud marju ning hindavad Mulgimaa kultuuri ja traditsioone. Koos on kahel ettevõttel registreeritud kaubamärk Mulgi Mari ning peagi hakkavad nende maasikapakendid kandma märki Mulgi Värk.

Mulgi märgi on Mulgimaa Arenduskoda ellu kutsunud selleks, et tähistada Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi ning aidata märgi abil valida ja ära tunda kvaliteetset Mulgi kaupa. Mulgi märk aitab parandada piirkonna mainet ja tuntust, teadvustab selle kandjate ühist identiteeti ning loob ettevõtjatele võimaluse üheskoos piirkonnale ja siin valminud toodetele ning pakutavatele teenustele tähelepanu tõmmata.

Esimesed Mulgi märgid anti välja 2019. aasta alguses ja kokku on neid väljastatud  21. Varem on Mulgi märgi saanud näiteks Chaga, Pajumäe Talu, Popsi Köök, Mulgi Pruulikoda, Lõõtsavägilased, Mulke Crisps ja Mulgi Kõrts. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles