Riik hoiab ikka veel 5G-mobiilsidet tagasi

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Et riik pole veel suutnud 5G sageduslubade konkurssi korraldada, avas Telia Eesti esimese 5G-võrgu mullu sügisel. Esialgu on selle levi piirkondi küll vähe, aga kui telefon seal asub ja uudses võrgus toime tuleb, annab ta asjast vastava tähisega ka märku. See kuvatõmmis telefoniekraanist on tehtud aprilli alguses Tartus.
Et riik pole veel suutnud 5G sageduslubade konkurssi korraldada, avas Telia Eesti esimese 5G-võrgu mullu sügisel. Esialgu on selle levi piirkondi küll vähe, aga kui telefon seal asub ja uudses võrgus toime tuleb, annab ta asjast vastava tähisega ka märku. See kuvatõmmis telefoniekraanist on tehtud aprilli alguses Tartus. Foto: Aivar Aotäht/montaaž

Kui aasta alguses valitsus vahetus, ütles uus ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt, et viienda põlvkonna mobiilside ehk 5G sagedusalade konkurss tuleb eeldatavasti talvel. Nüüd nentis ta, et asjaajamine on võtnud oodatust kauem aega.

Veebruari alguses lausus Andres Sutt rahvusringhäälingule, et 5G-konkurss ootab võrgu jaoks üldist turbenõuete kehtestamist. «Minu soov on kindlasti liikuda hästi kiiresti ja usun, et lähiajal kuulete ka juba tehtud otsusest. Me räägime ikkagi talvest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles