Kahes Viljandi valla koolis jääb direktoritool tühjaks

Üllar Priks
, reporter
Copy
Tarvastu gümnaasium ootab pärast 30. aprilli uut direktorit.
Tarvastu gümnaasium ootab pärast 30. aprilli uut direktorit. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallavalitsus kuulutas välja konkursi Saarepeedi kooli ja Tarvastu gümnaasiumi direktori leidmiseks. Senised koolijuhid lahkuvad ametist omal soovil.

Ene Savi juhtis Tarvastu gümnaasiumi üle kümne aasta ja tema viimane tööpäev on 30. aprillil. Uue direktori ametisse asumiseni täidab tema ametiülesandeid kohusetäitja.

Saarepeedi kooli direktor Ave Orav on sel kohal olnud 2015. aastast ja lahkub 1. augustist.

Valla haridus- ja kultuurinõuniku Anne Põldsaare sõnul otsustasid koolide praegused juhid elumuudatuste tõttu vastu võtta uued ülesanded. "Mõlema direktori panus oma kooli arengusse on olnud märkimisväärne ja nad on jätnud arvestatava jälje valla haridusellu. Me täname Ene Savi ja Ave Oravat tehtud töö eest ning soovime neile edu edaspidiseks."

Direktori kandidaatidelt oodatakse magistrikraadi või sellele vastavat kvalifikatsiooni, juhtimiskompetentsi, head väljendus- ja suhtlemisoskust, vähemalt kahe võõrkeele valdamist suhtlustasemel, häid teadmisi haridusvaldkonnast ning sobivust koolijuhiks. Kasuks tulevad isikliku sõiduauto kasutamise võimalus, eelnev juhtimiskogemus ja nüüdisaegse kooli edukaks juhtimiseks vajalikud isikuomadused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles