Kliendid on oma taksofirma asutanud naised omaks võtnud ja onu Heinosid nad ei karda

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Eda Riis ja Anne-Ly Kütt pakuvad juba neljandat kuud Viljandis taksoteenust.
Eda Riis ja Anne-Ly Kütt pakuvad juba neljandat kuud Viljandis taksoteenust. Foto: Elmo Riig

Viljandi tänavatel sõidab juba mitu kuud üks lumivalge takso, mille küljelt võib huviline lugeda, et see on Fly takso ning meelde jätta ka telefoninumbri. Kord istub roolis lühikeste blondide juustega juht, kord aga pikkade punaste lokkidega. Fly paistabki teiste seast silma just sellega, et see on ainult naiste taksofirma: roolis istuvad Anne-Ly Kütt ja Eda Riis.

Anne-Ly Kütt (52) pakkus enne koroonaviiruse tulekut tehastele ja muudele tööstushoonete puhastusteenust ehk siis oli maakeeli koristaja. "Siis tuli aga see kuri haigus ja olukord muutus keerulisemaks," meenutas Kütt. "Mu mees peab tihti tööasjus välismaal käima ning siis hakkas see eneseisolatsioon ja karantiinis istumine pihta."

Hing ihkas vabadust

Küti tööandjat see muidugi eriti ei rõõmustanud, et töötaja iga mõne nädala tagant karantiinis on ning seejärel tuligi hoopis pakkumine, et hakaku ühes elektritakso firmas juhina tööle. Töötunnid saab suuresti ise määrata ja vahepeal karantiinis istumist annab ju hiljem järele teha. Mõeldud, tehtud! Naine viskaski mopi ja harja nurka ning võttis rooli pihku.

Küti esialgne emotsioon oli väga positiivne, kuigi kesklinna remondi tõttu kadus ära mugav võimalus taksot laadida. "Kõik vähegi sobivad laadijad olid eraautosid tihtipeale täis," rääkis Kütt. Kuna aga töö oli kontimööda ja inimestega suhtlemine samuti meeldis, siis hakkas mõte tööle, et miks mitte asjale kõrgelennulisemalt läheneda. Lisaks jääks kogu teenistus niimoodi endale. Mõtelda tuleb majanduslikult!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles