Viljandi ja Tartu poolitasid jalgpalliväljakul punktid

Sakala
Copy
Tartu ja Viljandi meeskonna lahingutes on alati elekter õhus. Kui mullune hooaeg lõpetati 3:3 viigiga, siis uut hooaega jätkati samal lainel: meeskonnad tegid reede õhtul Premium-liigas 1:1 viigi.
Tartu ja Viljandi meeskonna lahingutes on alati elekter õhus. Kui mullune hooaeg lõpetati 3:3 viigiga, siis uut hooaega jätkati samal lainel: meeskonnad tegid reede õhtul Premium-liigas 1:1 viigi. Foto: Liisi Troska (Eesti jalgpalli liit)

Premium-liiga jätkub ning aprilli ja mai tihe mängugraafik kogub tuure. Reedeõhtuses kohtumises Tartus Sepa jalgpallikeskuses läksid vastamisi Tartu Tammeka ja Viljandi Tulevik ning haaravas ja elektrilises jalgpallilahingus lepiti 1:1 viiki.

Kohtumist alustas teravamalt Tulevik, juba teisel minutil teeniti nurgalöök, mille Kristjan Kask karistusalast üle värava saatis. Seejärel ärkas ka Tammeka ning Tuleviku kiiper Martin Ritson pidi tõrjuma Patrick Genro Veelma pealelöögi. Üheksandal minutil kombineerisid hästi Kaimar Saag ja Nikita Komissarov, ent viimase pealelöök jäi nõrgaks.

Seejärel haaras mängu juhtohjad Tammeka, aga Tuleviku kaitseblokk ei lubanud neid peaaegu kordagi karistusalasse, mistõttu tartlased pommitasid pidevalt kauglöökidega, milleks viljandlased neile karistusala ees kohati lubamatult palju ruumi lubasid. Kauglöögid aga oli enamasti kas ebatäpsed või tegi väravajoonel head tööd Ritson. Keskvälja aga domineeris Tammeka pea täielikult.

27. minutil teenis Carson Dormond Tulevikule nurgalöögi, mida asus lööma Martin Allik. Tema tsenderdus kasti oli äärmisel kvaliteetne, leidis Atanda Ogungbe ning too rammis palli lühikeselt vahemaalt peaga Tammeka värava suunas. Karl Johan Pechter tõrjus Atanda esimese löögi, ent täpselt tema jalale. Teist korda Tuleviku keskkaitsja end paluda ei lasknud ning surus palli Tammeka väravasse. 1:0 Tulevikule.

Esimese poolaja järelejäänud minuteid kontrollis Tammeka, sest Tulevik langetas oma liinid ning kärpis rünnakuhoogu. Teisel poolajal vahetas Tammeka Dominic Laaneotsa asemel mängu Kevin Mätase, kes mullu esiliigas väravavõrke purustas ning on kahe hooaja vahel Tartu võistkonna särgi selga tõmmanud. Otsus õigustas ennast, sest tartlaste rünnakuteravus kohe paranes. 52. minutil sööstis Mätas Tuleviku kaitseliini selja taha, sai seal omaks keskväljalt tulnud pika söödu, kuid tema trahvialast tehtud lähilöögile viskus ette Atanda.

Mängu enim kõneainet tekitanud olukord rullus lahti 57. minutil, kui väljakukohtunik Martti Pukk nägi Heroli tegutsemises Tuleviku karistusala joonel viga, mida seal polnud. Herol blokeeris Veelma, võttis tollelt kannaga puhtalt palli eest, ent Tammeka mees viskus pikali ja Puki vile tähistas Tammekale antud karistuslööki otse trahviala joonelt. Standardolukorda lahendama asunud Mihkel Järviste löök oli filigraanne ja tehniliselt äärmiselt ilus: üle kaitsemüüri saadetud löök lendas piinliku täpsusega Tuleviku väravalati alla ning Marten Ritson jäi olukorras võimetuks. 1:1.

Järgnes Tammeka surve, mille alt Tulevik pääses episooditi, kui võeti üles teravaid kontrarünnakuid. Suurepärase vasturünnaku algatas keskväljal Tammeka söödu vahelt lõiganud Kristjan Kask, kes sööstis ise ka rünnakule, ent tema pealelöök veeres napilt tagumisest väravapostist mööda. 66. minutil sai Tammeka taas soodsast kohast karistuslöögi, kui Atanda oli trahviala kaare juures maha võtnud Tammeka mängija. Jälle asus karistuslööki lööma Mihkel Järviste, kuid põrutas seekord palli Tuleviku värava latti. Jätkuolukorrast sai veel löögile Igor Dudarev, ent Marten Ritson püüdis selle kinni.

Mängu lõpufaasis kombineeris Tulevik mitu kiiret vasturünnakut ja sai lahendada ka mõne standardolukorra. Paraku tekitas taas emotsioonipuhangu kohtuniku tegutsemine. 81. minutil hüppas tartlaste kindamees Pechter karistusalasse lennanud kõrget palli tõrjudes otsa seljaga tema poole olnud Tuleviku ründajale, kukkus ja jäi karistusalasse istuma. Pall jäi Tulevikule, aga väljakukohtunik Pukk otsustas mitu sekundit hiljem Tuleviku jätkurünnaku peatada ning andis Pechteri olukorrast Tammeka kasuks mõistmatuks jäänud põhjusel vea.

Kohtumise viimane terav moment sündis Tammeka värava all, kui Babatunde Ridwan põrutas 86. minutil peaga üle värava järjekordse Martin Alliku kvaliteetse nurgalöögi.

Energiline ja tempokas mäng lõppeski ausa 1:1 viigiga. Tammeka kontrollis keskvälja ning oli rünnakute ülesehitusel loomingulisem ja teravam, ent Tuleviku realiseerimine ja kaitseblokk töötas paremini kui tartlastel.

Turniiritabelisse oma hooaja neljanda punkti teeninud Viljandi Tuleviku järgmine kohtumine leiab aset juba eeloleval teisipäeval, kui kodusel kunstmurul võõrustatakse valitsevat meistrit Tallinna FC Florat. Kohtumine algab kell 18.45, publik ei ole endiselt staadionile ega selle ümbrusesse lubatud. Otseülekannet kohtumisest näeb Soccerneti vahendusel.

Jaanus Reitel tõdes mängujärgses intervjuus Soccerneti portaalile, et Tammeka oli sel korral mänguliselt parem. "Meil oli seda tulemust vaja," nentis Reitel. "Tammeka mängis täna paremini. Plaan oli minna Guardiolaga peale, aga välja kukkus Mourinho," lisas ta. "Aga püsisime, see on ka oluline. Parem sita mänguga punkt kui hea mänguga null."

Reedel küll koosseisu kuulunud, ent pingile jäänud Gerdo Juhkami väljakule naasmise kuupäeva peatreener välja ei käinud. "Täna oli ta lihtsalt kaasas, et olla meeskonna kaptenina meeskonnale emotsionaalne tugi," selgitas Reitel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles