Uueveski basseini jäi seekord lõksu lausa kaks kobrast

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kolmapäeva õhtul märkasid Uueveski basseinide juures jalutanud inimesed kahte lõksujäänud kobrast. Basseinide juures olev silt kutsub selliseid kopraid märgates üles helistama Viljandi keskkonnaspetsialistile.
Kolmapäeva õhtul märkasid Uueveski basseinide juures jalutanud inimesed kahte lõksujäänud kobrast. Basseinide juures olev silt kutsub selliseid kopraid märgates üles helistama Viljandi keskkonnaspetsialistile. Foto: Elmo Riig

Neljapäeva õhtul kell pool seitse anti päästeametile teada, et Viljandis Uueveski basseinides on kaks kobrast. Päästjad püüdsid lõksus ja üsna väsinud loomad puuri ning toimetasid nad eemale loodusesse.

Päästeametnike kinnitusel puutuvad nad sellise murega Uueveskil kokku igal kevadel. Parim lahendus oleks paigaldada basseini paar lauda või kaldtee, mida mööda koprad ise ilma päästjate abi ja kinnipüüdmise vaevata basseinist välja saaksid.

Kelle ülesanne oleks kobraste mure lahendada, ei oska päästeamet öelda. Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnutsi on siiski selge, et omanik peaks tagama oma objektil ohutuse nii inimestele kui ka loomadele. Auku või basseini kukkudes võivad inimesed ja loomad viga saada ja nende elu ohtu sattuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles