Istutusaeg kogub hoogu: bussijaama platsi serva pandi püsti lilletelk

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Metsakuru aiandi müügipunkt kolis sel aastal bussijaama platsi serva ning praegu saab sealt osta mitmesuguseid rõõmsavärvilisi kevadlilli.
Metsakuru aiandi müügipunkt kolis sel aastal bussijaama platsi serva ning praegu saab sealt osta mitmesuguseid rõõmsavärvilisi kevadlilli. Foto: Elmo Riig

Reedel sättisid Mulgi vallas tegutseva Metsakuru aiandi pidajad, isa-poega Henri ja Ago Helemäe Viljandi bussijaama platsi serva püstitatud telgis müügiks mõeldud lilletaimi välja. Esialgu on valikus amplid ning silma rõõmustavad värvikirevad võõrasemad ja priimulad. Esimesed lillehuvilised olid kohal juba enne, kui kogu kaup välja sai.

26-aastase Henri Helemäe kinnitusel hoitakse lilletelk kesklinnas bussijaama kõrval avatuna suve lõpuni. "Senikaua oleme siin, kuni lilli jagub, aga neid jagub kindlasti kõigile soovijatele," rääkis Helemäe, kes peab 1998. aastal rajatud aiandit koos isaga. "Lillede, praegu peamiselt võõrasemade tellimusi on meil küll päris pikalt ees, aga oleme ühe osa lilledest kohapeal müümiseks kõrvale pannud."

Helemäe sõnutsi on sel aastal olnud vähem päikest ning see pidurdab arengut. "Kõik aiandid räägivad sama juttu, et päikesevalgus pole nii intensiivne kui eelmistel aastatel ning taimed ei kasva nii kiiresti kui tavaliselt," märkis Helemäe. Kuigi praegu on seetõttu suure tellimuste hulga täitmisega veidi raske, siis järgmisest nädalast peaks seegi mure tema sõnutsi lahenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles