Viljandi politseinikud on vajaduse korral protestideks valmis

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Tallinnas hoiavad meeleavaldusel osalejatel silma peal märulipolitseinikud ning Viljandi politsei piirkonnavanema sõnul on ka siin selle väljaõppega inimesi.
Tallinnas hoiavad meeleavaldusel osalejatel silma peal märulipolitseinikud ning Viljandi politsei piirkonnavanema sõnul on ka siin selle väljaõppega inimesi. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viljandi politsei piirkonnavanema sõnul on õigus meelt avaldada põhiseaduses kirjas, kuid korrakaitseseaduse kohaselt tuleks aktsioonid enne politseiga kooskõlastada ja teada peavad olema ürituse eest vastutavad korraldajad.

Mitmendat nädalat kestavad Tallinnas protestiaktsioonid, millega avaldatakse meelt nakkushaiguste ennetamise ja tõrje seaduse muudatuse eelnõu vastu. Sakala küsis Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanemalt Meelis Lillelt, kuidas reageeriksid siinsed korravalvurid registreerimata meeleavaldustele. «Kui tõesti midagi sellist peaks toimuma hakkama, siis meil on olemas oma jõud ja kui oma jõududega ei saa hakkama, siis kutsume ka abijõude,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles