Ugala laulud jõudsid kogumikplaadile uues kuues

Margus Haav
, reporter
Copy
Rasmus Puur dirigeerimas.
Rasmus Puur dirigeerimas. Foto: Siim Vahur

Valik Ugala laval kõlanud muusikast jõudis uuel kujul heliplaadile "Muusikat Ugala teatri lavastustest". Kogumik on koostatud teatri 100. aastapäeva valguses ja teeb tagasivaate aastatele 1977–2018. Muu hulgas kõlavad palad lavastustest "Kihnu Jõnn", "Kajakas", "Armastus kolme Apelsini vastu", "Toomas Nipernaadi" ja "Soo".

"Oleme rõõmsad, et meie unistus anda välja heliplaat muusikaga Ugala teatri armastatud lavastustest on saanud tõeks. Rasmus Puur on teinud hoolega valitud lugudele värsked seaded ja need uuesti mõtestanud," kõneles Ugala juht Garmen Tabor. "Saame seda nüüd oma publiku ja laiema muusikahuviliste ringiga jagada. Ugala suurel laval on kavas plaadi esitluskontsert, mille täpne toimumisaeg selgub peagi."

Muusika autorid on Sven Grünberg, Tõnis Mägi, Argo Vals, Peeter Konovalov, Jaak Lutsoja ja teised. Uued seaded keelpilliorkestrile on loonud helilooja Rasmus Puur. Muusikat esitab Vanalinna Hariduskolleegiumi keelpilliorkester Rasmus Puuri dirigeerimisel ning džässmuusikutest ansambel koosseisus Kirke Karja, Andre Maaker, Peedu Kass ja Ahto Abner.

Solistid on Vaiko Eplik, Ruslan Trochynskyi, Priit Võigemast, Jaana Kena, Tõnis Mägi, Andre Maaker, Jaak Lutsoja, Priit Pedajas ja teised.

Plaadi on koostanud Ugala teatri muusikajuht Peeter Konovalov. Materjal on salvestatud Eesti Raadio esimeses ja teises stuudios helirežissöör Teet Kehlmanni käe all.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles