Kohus võttis valla ja eksvallavanema kohtuasja arutusele

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Põhja-Sakala eksvallavanema ja valla vaidlust hakatakse lahendama Tartu kohtumajas.
Põhja-Sakala eksvallavanema ja valla vaidlust hakatakse lahendama Tartu kohtumajas. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu halduskohus võttis kolmapäeval menetlusse Põhja-Sakala endise vallavanema Tõnu Aavasalu hagi oma koduvalla vastu ning andis vallavalitsusele 15. maini aega esitada süüdistustele oma vastused.

Põhja-Sakala vallavanem Jaanus Rahula kinnitas, et valda abistav advokaadibüroo paneb vastused etteantud kuupäevaks kokku ning siis saab kohtuistung alata.

1. aprillil advokaadibüroo Emerald Legal advokaatide Robert Sarve ja Severinas Jakubauskase vahendusel Tartu halduskohtule esitatud kaebuse sisu on nõue hüvitada Tõnu Aavasalule tekitatud mittevaraline kahju ja kohustada valda oma kuludega aktsiaseltsi Postimees Grupp väljaandes avaldama teadet, milles tunnistatakse, et vallavanem Jaanus Rahula ja valla finantsjuht Kaja Toom on Sakalas ilmunud artiklites «Vallajuhid avastasid eelarvest 800 000 euro suuruse augu» ja «Põhja-Sakala rahanduspoliitikale tehakse põhjalik audit» esitanud ebaõigeid väiteid. Kaebuses on toodud konkreetsed väited, mille ümberlükkamist Aavasalu soovib.

Jaanus Rahula on kinnitanud, et vald on valmis vajaduse korral ette võtma kohtutee ja tema on endiselt seisukohal, et ta pole midagi valesti teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles