Helir-Valdor Seeder: ma ei karda konkurentsi

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Isamaa erakonna esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul peetakse parteis aru, kuidas valmistuda kohalikeks valimisteks. Tema kodulinnas Viljandis seisab suurem arutelu veel ees.
Isamaa erakonna esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul peetakse parteis aru, kuidas valmistuda kohalikeks valimisteks. Tema kodulinnas Viljandis seisab suurem arutelu veel ees. Foto: Eero Vabamägi

Teisipäeval Kuku eetris olnud raadiosaates "Sakala stuudio" kinnitas Isamaa erakonna ja Viljandi linnavolikogu esimees Helir-Valdor Seeder, et partei suurkogu edasilükkamine ei tulene kartusest juhi valimisel konkurentidele alla jääda, nagu kriitikud talle ette on heitnud, vaid soovist, et suurkogu ei kujuneks mehaaniliseks hääletuseks.

Helir-Valdor Seeder, mõne tunni pärast (teisipäeva õhtul – toimetus) algab elektrooniliselt Isamaa volikogu, kus muu hulgas räägitakse suurkogu korraldamisega seonduvast. Kas on nii, nagu Isamaa Parempoolsed ütlevad, et tahate suurkogu edasi lükata, sest kardate, et parteisisene opositsioon valib uue esimehe?

Volikogu tõepoolest toimub, peamine punkt ei ole aga üldse mitte suurkogu kokkukutsumise teema, mis on väljaspool erakonda palju tähelepanu pälvinud ja meedias kajastamist leidnud. Peateema on ikka poliitilise olukorra arutelu ja valmistumine sügisesteks kohalike omavalitsuste valimisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles