Terviseministri sõnutsi saavad mais ja juunis esimese vaktsiinidoosi kõik soovijad

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna kell 13 oli terviseameti pressikonverents, millel terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma ning tervise- ja tööminister Tanel Kiik andsid ülevaate COVID-19 olukorrast Eestis. Tanel Kiige sõnutsi ollakse vaktsineerimisega graafikus ning mai ja juuni jooksul peaksid kõik inimesed east ja kaasuvatest haigustest hoolimata soovi korral esimese vaktsiinidoosi kätte saama.

Tanel Kiik märkis, et olukord Eestis paraneb ja selle paranemise põhjus on olnud inimeste mõistlik käitumine ja kontaktide vähendamine. "Just seetõttu ei hakanud valitsus eile langetama otsuseid piirangute leevendamiseks, sest me teame, et selle langustrendi võib see ringi pöörata. Endiselt on näitajad siiski suured. Ei saa teha ennatlikku otsust ühiskonda avada, sest see võib tähendada, et peame seda uuesti sulgema hakkama," rääkis Kiik.

Eakatest on Kiige sõnutsi pooled kas vaktsineeritud või haiguse läbi põdenud. Eakad on endiselt tähelepanu all, sest see on piirangute leevendamise eelduseks. "Homme käsitleme valitsuses vaktsineerimisplaani, vahepeal on palju lisainfot tulnud tarnete kohta ja juuni jooksul tahame pakkuda kõigile elanikele vähemalt ühe doosi vaktsiini."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles