Loodusest tohib karulauku korjata vaid enda tarbeks

Priscilla Õmblus
Copy
Karulaugu lehed sarnanevad mürgiste maikellukese ja sügislille lehtedega, kuid karulauk eristub neist tugeva küüslaugulõhnaga. Kui sa pole kindel, millise taimega on tegemist, siis ära taime lehti korja.
Karulaugu lehed sarnanevad mürgiste maikellukese ja sügislille lehtedega, kuid karulauk eristub neist tugeva küüslaugulõhnaga. Kui sa pole kindel, millise taimega on tegemist, siis ära taime lehti korja. Foto: Tairi Tappo

Karulauk hakkab oma lehti sirutama. Selleks, et taime kasvukohad Eesti looduses säiliksid, palub keskkonnaamet inimestel karulaugulehti korjata mõistlikus koguses ja vaid enda tarbeks. Loodusest korjatud karulaugu müümine on keelatud.

Karulauk kuulub Eestis kolmanda kaitsekategooria liikide hulka. "Karulauk on meil paiguti levinud ja heades kasvukohtades tavaline liik, kuid tema seisund vajab jälgimist. Selleks, et liigi levik ja arvukus ohtu ei satuks, on looduskaitseseaduses sellega ümberkäimisele sätestatud piirangud," ütles keskkonnaameti liigikaitse büroo juhataja Marju Erit.

Loodusest tohib karulauku korjata mõistlikul hulgal ja enda tarbeks. Kui ühest kasvukohast on juba paljudelt taimedelt lehti ära nopitud, ei tasu sellest kasvukohast rohkem karulauku korjata. Vastasel juhul võib see kasvukoht hääbuda ning järgmistel aastatel ei saa taimed seal enam kasvada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles