Linnavalitsus ootab stipendiumide ja projektitoetuse taotlusi

Priscilla Õmblus
Copy
3. maini on võimalik esitada taotlusi Viljandi loome-, spordi- ja õpilasstipendiumi saamiseks.
3. maini on võimalik esitada taotlusi Viljandi loome-, spordi- ja õpilasstipendiumi saamiseks. Foto: Kaisa Ailt

3. maini saab esitada Viljandi loome-, spordi- ja õpilasstipendiumi taotlusi. Samaks ajaks oodatakse taotlusi projektitoetuse 2021. aasta kolmandasse taotlusvooru.

Loomestipendium määratakse kujutava kunsti, rakenduskunsti, lavakujunduse, audiovisuaalse kunsti, lavakunsti, kirjanduse, muusika või arhitektuuri alal Viljandis elavatele või tegutsevatele autoritele ja esitajatele, et väärtustada ja toetada nende tegevust Viljandi kultuurielus.

Spordistipendium määratakse Viljandit või Viljandi spordiklubi esindavatele Viljandis elavatele ja tegutsevatele isikutele, et väärtustada ja toetada nende tegevust spordi arendamisel ja populariseerimisel nii kodulinnas kui kogu maailmas.

Õpilasstipendium on mõeldud üldhariduskoolides õppivale õpilasele, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Viljandi linn. Stipendiumi saab taotleda Eesti Vabariigis või välisriigis õppiv või õppima asuv õpilane, kes vastab vähemalt ühele statuudis nimetatud tingimustest.

Stipendiumide taotlemiseks tuleb esitada põhjendatud taotlus koos isiku tegevuse kirjelduse ja saavutuste loeteluga, stipendiumi kasutamise eesmärgi ja oodatava tulemuse ning vähemalt ühe allkirjastatud soovituskirjaga. Loomestipendiumi taotlemisel tuleb lisaks esitada koopia käsikirjast, kavast, maketist või teosest, mille teostamiseks stipendiumi taotletakse.

Samale taotlejale määratakse stipendium kuni kahel korral aastas.

Taotlusankeeti täites tuleb olla hoolikas, sest puudulikult vormistatud taotlusi ei arutata. Ei arutata ka neid taotlusi, mille esitaja on varem toetust saanud, kuid jätnud esitamata selle kasutamise aruande.

Projektitoetust saab käesolevas taotlusvoorus küsida tänavu 1. maist 31. detsembrini tehtavale projektile.

Stipendiumide statuudid ja viited taotlemise veebikeskkonda leiab Viljandi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles