Katsed põnevate marjakultuuridega on kandnud vilja

Seedri puukoolis katsetatakse tuleviku­kultuuriks peetava söödava kuslapuu sortide kasvatamist suurte tootmisaedade tarbeks. FOTO: Marko Saarm

Polli aiandusuuringute keskuse teadlased on Seedri puukoolis mitu aastat katsetanud Eestis vähe levinud kultuure ning leidnud meie tingimustele sobivaimad sordid. Katses on söödav kuslapuu, must leeder, lodjapuu, toompihlakas, ebaküdoonia ning must aroonia ja karusmari.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Kõige mastaapsemalt on toimetatud söödava ehk sinise kuslapuuga – Kanada, Siberi ja Kaug-Ida aladel levinud marjakultuuriga, mis Eestis valmib marjakultuuridest kõige varem, juba juunis, ning milles on palju kasulikku. Söödava kuslapuu marjades on rohkem C-vitamiini kui maasikates ning nende antioksüdantide sisaldus on samas suurusjärgus musta sõstra ja aroonia omaga. Märkimisväärselt on nendes kaltsiumi, rauda, kaaliumi ja magneesiumi.

13.04.2021 15.04.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto